En bil körde fram och tillbaka över gång -och cykelbron mellan Alvik och Stora Essingen. Foto: Holger Ellgaard/Wikimedia Commons

Bil körde fram och tillbaka över gångbro i Alvik – folk fick kasta sig åt sidan

En bil körde fram och tillbaka över gång- och cykelbron från Alvik till Stora Essingen i morse. Polisen tror inte att syftet var att köra på människor på bron.

  • Publicerad 11:28, 7 jun 2017

Det var strax innan klockan nio i morse som en bil körde över gång- och cykelbron från Alvik till Stora Essingen. Enligt ett vittne ska bilen ha kört i hög fart.

– Folk fick slänga sig åt sidan och sen backade fordonet tillbaka till Alvik över bron, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

Efter det fick polisen in flera samtal om ett fordon som körde på ett vårdslöst sätt i Bromma och flera patruller kom till platsen.

Strax efter klockan tio hittade man fordonet övergivet i Traneberg. Polisen misstänker att det ska ha varit runt tre till fyra personer i bilen.

– Vi gör en teknisk undersökning där och har spårat med hundar för att söka efter personer som befunnit sig i bilen, men inte påträffat någon, säger Mats Eriksson.

Polisen har inte fått några uppgifter om skadade och man misstänker heller inte att syftet var att köra ner folk.

– Då tror vi att personerna i bilen hade agerat annorlunda. Det här ser mer ut som en flykt eller som att man förbereder ett nära förestående brott, eller något annat, säger Mats Eriksson.

Under dagen fortsätter sökandet efter misstänkta. Polisen uppmanar vittnen att höra av sig på 114 14.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De vill kraftsamla mot appmobbningen

Föräldrar: "Snapchat har för mycket makt" Snapchat används flitigt bland ungdomar, bland annat för att skicka roliga bilder. Men den har också blivit ett forum för kränkningar. Nu vill föräldrar i Hässelby villastad kraftsamla för att få ett...fredag 24/11 16:45

Helikopterboom - allt fler nöjesflyger över Bromma

Totalt nära 60 procent fler helikopterturer Att flyga helikopter för nöjes skull blir allt mer populärt. De senaste två åren har helikoptertrafiken på Bromma flygplats ökat med nästan 60 procent.fredag 24/11 16:36