Foto: Gun Hillbo

BILDER FRÅN FÖRR: Minns ni Vallentunas gamla butiker?

Rimi, Irenes Kiosk eller kanske Angarns handel? Vilka nedlagda butiker i Vallentuna minns du särskilt väl?

  • Publicerad 14:18, 31 aug 2017

Det finns få kuriosa bilder som väcker lika starka minnen som de på nedlagda affärer. Vallentuna Nyheter har hittat flera exempel på forna pärlor tack vare Vallentunas bildarkiv och nu vill vi ha din hjälp att utöka samlingen med foton och anekdoter! Skicka dina bästa minnen, skrönor och bilder till norrort@direktpress.se Kanske kan några av dessa bilder sätta fart tankeverksamheten?

Lågprisbutiken Rimi som fanns vid Ormstavägen. Foto: Vallentuna Bildarkiv

Lågprisbutiken Rimi, bild från 1992.

På Omrstavägen vid Ormsta järnvägshållplats låg lågprisbutiken Rimi – vilket var ICA:s lågprisalternativ. Affären byggdes 1972.

31 januari 1969 stängde Angards handel, butiken hade då haft öppet sen 1901. Foto: Vallentuna Bildarkiv

Angarns handel, bild tagen runt 1950.

1901 öppnade Carl August Lundin Angarns handel, även kallad Karlborgs handelsbod. Carl August dog redan elva år senare och änkan Nanna fortsatte driva handelsboden till 1916. Affären drevs fram till 31 januari 1969 och siste ägaren var Rune Westberg.

Grönsaksförsäljning på Tuna torg. Foto: Yngve Sjögren

Bernt Klingberg säljer grönsaker på Tuna torg, bild tagen 1987

– Det är jag och min hustru Gunilla. Vi hade ju en liten butik på Mörbyvägen, där Loppans begagnade kläder hade butik. Det var väl ett sätt för oss att göra reklam för butiken, jag odlade ju en hel del grönsaker då på 90-talet, säger Bernt Klingberg.

Källa: Vallentuna bildarkiv

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bråk på Danderyds sjukhus

Nyheter Polis på platsen Vid halv fyra-tiden fick polisen in ett larm om ett bråk på Danderyds sjukhus.tisdag 23/1 16:37

Massor av animerat i Vallentuna Kulturhus

Nyheter "Får se hur filmframställningen gått till" I vår visas olika animerade filmer på kulturhuset. Dessutom blir det utställning med Dunderklumpens "pappa" Per Åhlén, och lokala kulturskoleelever visar sina filmer.tisdag 23/1 15:53