Foto: Trafikförvaltningen/Projektengagemang

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.

  • Publicerad 18:00, 25 sep 2017

Hösten 2019 öppnar Spårvägsmuseet i nya lokaler i Gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden. Nu är man i full gång med att flytta från Södermalm till en depå i Bromma där de gamla vagnarna och fordonen ska stå tills det nya museet är klart.

– De flesta tågen och bussarna har redan flyttats men det är men det är många föremål och ett par tusen kartonger kvar. Det går framåt, det här är tredje veckan sedan vi stängde, säger  museichefen Christoffer Sandahl.

Inom fem veckor ska allt vara flyttat.

SE GALNA FILMEN: Så försökte SL ragga kvinnlig personal på 90-talet

Foto: Trafikförvaltningen/Projektengagemang

I de nya lokalerna, på cirka 5000 kvadratmeter jämfört med drygt 6000 på Söder kommer inte hela vagnsamlingen att få plats.

– Det kommer att bli färre fordon men fler föremål. Till exempel modellsamlingar som har legat arkiverade. Vi håller på att titta på hur vi kan använda lokalen optimalt. Det kommer att bli mer programverksamhet, som evenemang och konstutställningar. Vi har inte möjligt att ställa tunga fordon på övre planen, säger Christoffer Sandahl.

Häng med in på Spårvägsmuseet innan det stänger

Foto: Trafikförvaltningen/Projektengagemang

I väntan på att nya museet öppnar så kommer Spårvägsmuseet att synas på lite andra håll i staden, dock är det inte bestämt i vilken omfattning.

– Vi har inget klart program men vi har ju flera körbara fordon som vi kommer att visa upp, till exempel i samband med evenemang som kulturnatten i Stockholm, säger Christoffer Sandahl.

Barnens favoritmuseum stänger för flytt till Östermalm

Foto: Trafikförvaltningen/Projektengagemang

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45