Foto: Trafikförvaltningen/Projektengagemang

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.

  • Publicerad 18:00, 25 sep 2017

Hösten 2019 öppnar Spårvägsmuseet i nya lokaler i Gasverksområdet i Norra Djurgårdsstaden. Nu är man i full gång med att flytta från Södermalm till en depå i Bromma där de gamla vagnarna och fordonen ska stå tills det nya museet är klart.

– De flesta tågen och bussarna har redan flyttats men det är men det är många föremål och ett par tusen kartonger kvar. Det går framåt, det här är tredje veckan sedan vi stängde, säger  museichefen Christoffer Sandahl.

Inom fem veckor ska allt vara flyttat.

SE GALNA FILMEN: Så försökte SL ragga kvinnlig personal på 90-talet

Foto: Trafikförvaltningen/Projektengagemang

I de nya lokalerna, på cirka 5000 kvadratmeter jämfört med drygt 6000 på Söder kommer inte hela vagnsamlingen att få plats.

– Det kommer att bli färre fordon men fler föremål. Till exempel modellsamlingar som har legat arkiverade. Vi håller på att titta på hur vi kan använda lokalen optimalt. Det kommer att bli mer programverksamhet, som evenemang och konstutställningar. Vi har inte möjligt att ställa tunga fordon på övre planen, säger Christoffer Sandahl.

Häng med in på Spårvägsmuseet innan det stänger

Foto: Trafikförvaltningen/Projektengagemang

I väntan på att nya museet öppnar så kommer Spårvägsmuseet att synas på lite andra håll i staden, dock är det inte bestämt i vilken omfattning.

– Vi har inget klart program men vi har ju flera körbara fordon som vi kommer att visa upp, till exempel i samband med evenemang som kulturnatten i Stockholm, säger Christoffer Sandahl.

Barnens favoritmuseum stänger för flytt till Östermalm

Foto: Trafikförvaltningen/Projektengagemang

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar alla förändringar du behöver veta om Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 19:52

Han byggde Riddarholmskyrkan i pepparkaka – på Nya Zeeland

Nyheter James Glucksman: "Riddarholmskyrkan utmärkte sig" Med deg och glasyr har ett hotell avbildat landmärken från hela världen. Nu hyllas Riddarholmskrykan som blivit pepparkakshus – på Nya Zeeland.söndag 10/12 11:08