BILDSPECIAL: Motorkväll i Djursholm - "Alla var så stolta över sina bilar"

Rotary Djursholm anordnade under torsdagskvällen en motorafton på Djursholms slott. 22 exklusiva bilar var på plats och över hundratals personer var på plats.

  • Publicerad 15:28, 19 maj 2017

Kvällen började med att bilarna åkte i kortege från Rinkebyvägen, vid Danderyds gymnasium, för att sedan parkera utanför Djursholm slott.

– Alla var så stolta över sina bilar. Det var lite som deras barn, säger Margit Svenson som är medlem i Rotary Djursholm.

När bilarna parkerat utanför slottet utsåg publiken och juryn sina favoriter i kortegen. Därefter var det middag på slottet där 50 personer var inbjudna.

– Det var en väldigt lyckad kväll och vi hade verkligen tur med vädret, säger Margit.

Bidrar till Rotary

Tillsammans med Rotarys internationella organisation arbetar de bland annat för att utrota sjukdomar och fattigdom - men stort fokus läggs också på den lokala verksamheten.

– I första hand höll vi det här eventet för att sprida information om vad vi gör i världen men också här i Danderyd. Här så hjälper vi till med integrationsprojekt, att hjälpa nyanlända till arbete - många medlemmar har bra utbildning och bra kontaktnät.

– Och nu ska vi även dela ut stipendier till avgångselever på Viktor Rydbergs gymnasium och Danderyds gymnasium.

Motoraftonen är en tradition som Rotary anordnat sen fler år tillbaka. I Danderyd har Rotary tre olika klubbar, och detta är ett initiativ som klubbarna gör tillsammans som en del av deras lokala satsning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nina hittade ett kassaskåp i skogen – ringde INTE polisen

Nyheter Sadlade om till detektiv i jakten på ägaren Hon var ute och plockade svamp med en kompis när hon hittade ett kassaskåp. Då valde Nina Unkuri från Vallentuna att ta saken i egna händer och leta efter kassaskåpets ägare.måndag 23/10 20:53

Trafiksituationen på Enebybergsvägen – ”Alla kan inte åka samtidigt”

Nyheter "Katastrof. Bussfickorna är borta och det skapar köer" Ny gångväg, ny cykelväg, ny refug och mycket mer är på gång. Arbetet på Enebybergsvägen har pågått en längre tid. Frågan är: hur har förändringarna påverkat bilisterna?måndag 23/10 19:01