Parkeringsplatser i Hammarbyhöjden har fått ge plats för cykelställ. Foto: Clarence Frenker

Bilparkering blev cykelställ i Höjden

I Hammarbyhöjden har parkeringsplatser för bilar fått stryka på foten till förmån för cykelställ. Det har mött både ris och ros från lokalbor.

  • Publicerad 16:27, 26 okt 2017

Grönytor är alltid högt värderade och i detta fall valdes att ta bilparkering.

Parkeringsrutorna i Hammarbyhöjdens centrum, vid grillen, har fått ge plats för cykelställ.

Det har fått lokalbor att både gå i taket och komma med positiva tillrop i sociala medier.

Maskerad man försökte slita in flicka i skåpbil

De som är positiva tycker att det saknats parkering för cyklar i centrum. De som ger tummen ner tycker bland annat att det är ont om parkeringsplatser för bilar i området redan som det är – och undrar varför just parkeringsrutorna fått försvinna och inte till exempel en gräsyta i närheten.

Per Åke Tjärnberg, som jobbar med trafikplanering i Stockholms stad, säger att platsen valts för att det funnits ett önskemål och ett behov av ordnad cykelparkering i området.

"Alltid en avvägning"

Cykelställen som kommit till är av typen "cykelhage" och i varje sådan finns det plats för tio cyklar.

– Det är alltid en avvägning som görs mellan olika intressen och behov. Grönytor är alltid högt värderade och i detta fall valdes att ta bilparkering. Just på denna plats tror jag att tre p-platser för bil blev 20 p-platser för cykel, skriver Per Åke Tjärnberg i ett mejl till Stockholmdirekt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så rustar de Nackareservatet inför sommaren

Nyheter "Skräpar ner" medvetet Naturbibliotek, massor av växter, handikappanpassade grillar och fler holkar till fladdermöss. Det här händer i Nackareservatet nu när värmen är på g. Inklusive en kontroversiell nyhet.måndag 23/4 19:00

KLUBBAT: Ny skola ska byggas i Gröndal

Nyheter Den gamla ska rivas och ersättas Stockholms kommunfullmäktige har nu sagt ja till att bygga en helt ny kommunal grundskola i Gröndal för nära en halv miljard kronor.måndag 23/4 18:11