Besök. Jan Björklund (L) mötte eleverna Lova Näslund, Daniella Fuentes och Ellen Blomberg. Foto: Fredrik Gustafsson

Björklund (L) mötte elever på Korsängsskolan

Studiero, förstatligad skola och högre lärarlöner i fokus när Liberalernas partiledare Jan Björklund i veckan besökte Korsängsskolan.

  • Publicerad 16:41, 21 mar 2018

Vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen anlände Liberalernas partiledare, och den före detta skolministern, Jan Björklund, till Korsängsskolan för att diskutera studiero och kunskapsfokus.

– Jag reser runt ganska mycket nu och besöker skolor. Ett av skälen till det är att resultaten i skolan faller just nu i Sverige, säger Jan Björklund (L) och tillägger:

– Det andra skälet är att vi har svårt att rekrytera lärare till skolan idag. Framförallt är det svårt att rekrytera lärare som själva har höga betyg. På lång sikt är det en skrämmande utveckling.

Tre elever som träffade den förre skolministern under hans besök på Korsängsskolan var Lova Näslund, Ellen Blomberg och Daniella Fuentes.

– Han betedde sig lite som en lärare, sa Daniella Fuentes efter mötet med Björklund.

Trion hade tillsammans med sina klasskamrater engelskalektion när politikern hälsade på.

Efter mötet med eleverna pratade Björklund om hur läraryrket ska bli mer attraktivt.

– Vi måste göra läraryrket mer attraktivt, det går inte att komma ifrån att lönerna är en viktig del i det. En civilingenjör och en lärare har lika lång utbildning, men civilingenjörens lön är mycket högre. Vi måste öka lärarlönerna, säger Jan Björklund.

Blir du ny skolminister efter valet?

– Skolan är väldigt viktig för vårt parti. Skolan är viktig för Sverige, därför tycker vi den är viktig för oss och viktig i vår valrörelse. Vi ska vinna först, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53

Lugnt - utom i källarförråden

Nyheter Vårvärmen är här, men fredagen blev ändå mycket lugn i Enköping. Fast ni som har källarförråd kan väl kolla en extra gång så ni sluppit påhälsning.lördag 21/4 9:33