Foto: Mostphotos

Blåljus på måndagen; stölder, bråk och bil på åker.

De har mest varit vid parkeringsplatser förut. Men på tisdagen gjorde de hembesök hos ett äldre par. Namninsamlare stal kontanter från ett äldre par i Grillby på måndagen.

  • Publicerad 11:38, 20 jun 2017

Mitt på måndagen, vid lunchtid, fick en man i 80-årsåldern i Grillby besök av personer som ville att han skulle skriva på en namninsamling för stöd till handikappade.

Mannen ville inte, men de namninsamlande gav inte upp.

De frågade mannens hustru om de kunde få ett glas vatten och på det viset släpptes de in i huset.

När de gått därifrån upptäckte paret att kontanter hade stulits.

Inom några timmar därefter uppmärksammades polis på att personer som agerade som dövstumma sökte kontakt på stora parkeringar i både Enköping och Bålsta.

– Men de här personerna flyttar sig snabbt från plats till plats och då vi kom dit hade de hunnit förflytta sig – vi tror att det kan vara samma personer som besökte det äldre paret, säger Ludwig Roswall vid polisen i Enköping.

Är de dövstumma?

– Vår erfarenhet är i alla fall att de här insamlingarna bara är lurendrejeri, säger Roswall.

Efterlyst

Då ett par bråkade på Västerleden tillkallades polis.

När patrullen kom dit upptäcktes att mannen i paret var efterlyst och häktad i sin utevaro. Han togs med till häktet.

Trafikolycka

En man i 55-årsåldern körde på måndagskvällen av vägen i Bred. Ambulans tillkallades. Bilen blev stående på en åker och ingen misstanke om brott finns.

Grov olovlig körning – två gånger

En man i 45-årsålder misstänks för grov olovlig körning sedan han stoppats på Torstunavägen. Sedan polis hjälpt honom flytta bilen blev mannen kvar och inväntade transport.

Polis anade dock att det fanns risk att mannen skulle köra iväg med bilen igen och så blev det.

Kort därefter stoppades mannen därför en andra gång och blev åter misstänkt för grov olovlig körning. Denna gång togs bilen i beslag.

Kunde ni inte bara ta bilnycklarna?

– Nej, vi får inte göra det vid olovlig eller grov olovlig körning, säger Ludwig Roswall.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stängt för semester

Nyheter Vi har semesterstängt vecka 28-30. Den 31 juli är vi tillbaka. Vi önskar alla läsare, annonsörer och övriga samarbetspartners en riktigt skön sommar!fredag 14/7 17:41

All världens musik möts i Skolparken

Nyheter Programmet spikat för ett nytt Kulturer i möte i Skolparken. Senare än vanligt, men med ett riktigt dragplåster.fredag 7/7 6:32