Foto: Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter

Blandade reaktioner på det nya studentbygget

Nu kan du tycka till om bygget av de 400 studentbostäderna i Kärrtorp. Bygget av bostäderna förväntas påbörjas inom ett år.

  • Publicerad 16:10, 15 mar 2017

Stadens planerar bygga cirka 400 studentlägenheter i ett grönområde, ett stenkast från Kärrtorps centrum. Tre hus placerade bredvid varandra, är tanken.

Nu har du chansen att tycka till om bygget.

Hur har folk mottagit detta hittills?

– Det har varit blandade reaktioner, vissa är arga och andra väldigt positiva till förslaget. Jag tror att vi kommer få en tydligare bild efter samrådsmötet, säger Ann Wetterström, projektledare på Stockholms exploateringskontor.

LÄS ÄVEN: 400 studentbostäder till Kärrtorp

Tanken med de nybyggda studentlägenheterna är att skapa ökad rörelse som ska medverka till trygghet i området och en trevlig miljö för studenterna att vistas i. Hela stadsdelen kan livas upp och få en gladare gatubild, tänker stadens tjänstemän.

– Husen blir som en liten trappa uppför kullen och har fina starka färger. Det blir ett mer livfullt inslag i gatubilden. I botten ska det bli gemensamhetslokaler för studenterna som bidrar ytterligare till stadslivet, har Andreas Hiller, arkitekten som ritat husen, sagt till oss tidigare.

Bygget motiveras av att bostäderna kommer att bidra till antalet ungdomslägenheter i Stockholm ökar, men även att uppfylla bostadsmålet med 40 000 bostäder fram till 2020.

Möte i Kärrtorps gymnasium

Samrådstiden 14 mars – 2 maj.

Samrådsmöte 4 april klockan 17-21 i Kärrtorps gymnasium.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De gör upp med bilden av perfekta föräldrar

Nyheter De vill få oss att skratta åt vardagsstressen Ekologisk mat till kidsen, inte hämta sist på förskolan och så glöm inte att ta hand om dig själv också! Med hjälp av bilderna de gör under namnet Modersgapet vill Linje 17-borna Elinore Brandén och...tisdag 21/11 18:59

Monicas mål: Sinka stora bygget i Sköndal

Nyheter Polisanmäler markägare för hets mot folkgrupp Först ordnade hon en demonstration mot rivningen av seniorbostäderna. Nu har Monica Cedlöf polisanmält stiftelsen Stora Sköndal för hets mot folkgrupp och registrerat en tall hos länsstyrelsen för...tisdag 21/11 17:00