Nu stänger ett boende för ensamkommande barn och ungdomar i Blackeberg. Foto: Olof Holdar

Boende för ensamkommande i Blackeberg stänger

Efterfrågan på boenden för ensamkommande barn och ungdomar minskar. Nu stängs ett boende i Blackeberg.

  • Publicerad 16:51, 4 jan 2018

Under den stora flyktingström som kom till Sverige under hösten 2015 omvandlades ett igenbommat äldreboende i Blackeberg till hem för asylsökande ungdomar vid namn Utsikten.

Blackebergs äldreboende blir hem för ensamkommande flyktingbarn

Här har det funnits plats för 20 ungdomar. Men den sista januari i år ska boendet stängas. Anledningen är att efterfrågan på platser för asylsökande ungdomar minskat kraftigt under 2017, och prognosen är att den trenden kommer fortsätta under 2018. Istället räknar Stockholm med att ta emot företrädesvis nyanlända familjer, som är i behov av andra typer av boenden.

Den handfull ungdomar som just nu bor kvar ska matchas mot platser på andra boenden.

– Det är naturligtvis ingen som blir ställd på gatan, säger Inger Åsebo, biträdande avdelningschef på socialförvaltningen som ansvarar för verksamheten.

Nu tittar socialförvaltningen på möjligheten att bedriva annan verksamhet i lokalerna. Men vad det kan tänkas bli är ännu inte klart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Besvikelsen – ingen valborgseld i Riddersvik i år

Därför bryts traditionen Efter 28 år av valborgsfirande i Riddervik tvingas nu föreningen bakom det att ställa in årets arrangemang. Orsaken: Ingen ville hjälpa till att vakta elden.torsdag 19/4 14:46

Hani är Spångas nya torghandlare

Tar över försäljningen på torget Nu doftar det jordgubbar på Spånga torg igen! Vi hälsade på Spångas nya torghandlare, Hani Hanna från Kista, som tagit över platsen efter Emin Tursak.onsdag 18/4 17:19