BOENDEPARKERING. Centrala Sundbyberg delas upp i tre områden. Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

Boendeparkering försvinner

Kommunen genomför förändringar i systemet med boendeparkering.

Boendeparkeringen försvinner i Ursvik, Brotorp och Rissne. Från 1 juli är det inte längre möjligt att betala för tillstånd. För den som skaffat boendeparkering gäller tillståndet tiden ut.

Samtidigt delas centrala Sundbyberg upp i tre områden: Centrala Sundbyberg, Lilla Alby och Storskogen. Mer information med karta finns på Sundbybergs stads hemsida.

”Byggandet av nya bostadsområden planeras så att de boende behov av parkering ska tillgodoses av fastighetsägaren. I områden där boende kan parkera på fastighetsmark behövs därför inte boendeparkeringstillstånd på allmänna gator”, skriver kommunen.

Beslutet togs av stadsmiljö- och tekniska nämnden i maj.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Ursvik fjärde bästa spåret i Sverige”

Nyheter Blekingebon Philip Persson och skåningen Oskar Jensen har testat motionsspår i Sveriges samtliga 290 kommuner. Ursviks motionsspår i Sundbyberg är det fjärde bästa enligt deras rankning.onsdag 21/6 13:44

Duvboskolans utbyggnad blir försenad

Nyheter Flytten av ett äldreboende från Ekbackens hus F har blivit försenad. Detta får konsekvenser för Duvboskolan.måndag 19/6 15:15