BOENDEPARKERING. Centrala Sundbyberg delas upp i tre områden. Foto: Arkivbild/Ulrica Andersson

Boendeparkering försvinner

Kommunen genomför förändringar i systemet med boendeparkering.

  • Publicerad 16:15, 18 jun 2017

Boendeparkeringen försvinner i Ursvik, Brotorp och Rissne. Från 1 juli är det inte längre möjligt att betala för tillstånd. För den som skaffat boendeparkering gäller tillståndet tiden ut.

Samtidigt delas centrala Sundbyberg upp i tre områden: Centrala Sundbyberg, Lilla Alby och Storskogen. Mer information med karta finns på Sundbybergs stads hemsida.

”Byggandet av nya bostadsområden planeras så att de boende behov av parkering ska tillgodoses av fastighetsägaren. I områden där boende kan parkera på fastighetsmark behövs därför inte boendeparkeringstillstånd på allmänna gator”, skriver kommunen.

Beslutet togs av stadsmiljö- och tekniska nämnden i maj.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu förändras pendeltågstrafiken

Nyheter Vi listar allt du behöver veta inför måndag Här är de stora förändringarna som införs från och med nu.söndag 10/12 21:02

JUST NU: MP-toppen lämnar sin post

Nyheter Siyamak Sajadian Sasanpour avgår som Miljöpartiets kommunalråd i Sundbyberg.fredag 8/12 14:42