PARKERING. Politikerna tar itu med problemen att hitta plats. Foto: Ulrica Andersson

Politiker vill se över boendeparkering

Parkeringsbrist i centrala Sundbyberg drabbar personer som har betalat för boendeparkering. Nu ska den ses över.

  • Publicerad 16:07, 27 dec 2017

Svårigheterna med att hitta parkering i centrala delarna av Sundbyberg har uppmärksammats förut, bland annat i insändare till Vi i Sundbyberg.

Sex politiker i stadsmiljö- och tekniska nämnden har nu skrivit ett ledamotsinitiativ om att låta förvaltningen se över förutsättningarna för boendeparkeringen. Många medborgare som betalat för den har svårt att hitta plats.

"Detta har framkommit i synpunkter både till servicecenter, till politiken och i form av insändare i de lokala tidningarna. Samtidigt verkar många uppleva att problemet beror på att många gator är avgiftsfria kvälls- och nattetid", skriver de.

Sedan tidigare har kommunfullmäktige beslutat att dela upp centrala Sundbyberg i tre delar vad gäller boendeparkeringen. Lilla Alby och Storskogen är nu separata områden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sumpan inte längre super

Nyheter Årets superkommuner har nominerats för fjärde gången. Men nu får inte Sundbyberg vara med längre.fredag 20/4 13:02

Dags igen! Pendeltågstrafiken stängs av

Nyheter Andas in. Andas ut. I maj stänger Trafikverket återigen av pendeltågstrafiken mellan Sundbyberg och Jakobsberg.torsdag 19/4 12:34