Börshaj. Den 18 maj före­läser Andra Farhad gratis på Södertörns högskola.

Börshajen från Fittja får pris av Kungen

Hon har lärt tusentals unga runtom i landet hur man blir en börshaj. Nu tar Andra Farhad, börshajen från Fittja, emot kungens Kompassrosstipendium för sitt arbete.

  • Publicerad 16:16, 20 apr 2017

– Det känns jättebra, men overkligt! Om någon hade sagt till mig för ett år sen att jag skulle få priset hade jag bara skrattat, säger Andra Farhad, 23, om att hon fått stiftelsen Ungt Ledarskaps stipendium.

För ett år sedan skrev Södra Sidan om Fittjabon Andra som upptäckte börsen som 16-åring. Och hur hon med utbildningsplattformen Börshajen nu lär unga i orten hur man tjänar pengar på börsen. Sedan dess har hon åkt landet runt och utbildat över 1200 personer - unga, kommuner och organisationer.

LÄS MER: Hon visar vägen till snabba cash

På måndag tar hon emot priset på slottet.

– Det känns lite pirrigt, hur hälsar man på kungen? Men vi ska få öva på det innan, säger Andra.

Hon tror att Börshajen har ökat intresset för privatekonomi och brutit fördomar om kapitalmarknaden.

– Jag tror att jag fått många att upptäcka ett intresse för kapitalmarknaden. Det finns många fördomar, folk blir förvånade över att jag som jobbar med den är rolig, säger Andra, som nu får 50 000 kronor i stipendium för att utveckla sitt ledarskap.

Tips

Vill du veta mer om Börshajen? Leta upp @borshajen på Facebook och Instagram.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.