De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter i Stockholm sjunkit med en procent. Foto: Andreas Enbuske

Bostadspriserna i Stockholm sjunker

Nu går det inte bara trögt på Stockholms bostadsmarknad. De senaste tre månaderna har priset på bostadsrätter sjunkit.

  • Publicerad 15:29, 14 jul 2017

De senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik visar att priset på bostadsrätter i centrala Stockholm och Stor-Stockholm har sjunkit med en procent de senaste tre månaderna.

Efter kravet på amortering: Nu efterfrågar stockholmare en ny typ av bostäder

Statistiken baseras på försäljningen av 28 076 bostadsrätter under april 2017 – juni 2017. På riksnivå har bostadsrättspriserna också sjunkit med en procent under samma tidsperiod.

– Nedgångar under sommarmånaderna är vanligt eftersom färre objekt med höga kvadratmeterpriser säljs då. Det är så små rörelser så det är svårt att dra slutsatser redan nu, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik.

Enligt Svensk Mäklarstatistik är medelpriset för en bostadsrätt i centrala Stockholm 92 212 kronor, baserat enbart på den senaste månadens försäljningar.

Trögt på bostadsmarknaden: "En mäklare uppgav till och med att priserna faller"

Ur ett sexmånaders-perspektiv har priserna på bostadsrätter i centrala Stockholm, det vill säga innanför tullarna, ökat med sex procent. Motsvarande siffra i Malmö är 16 procent.

– Men då ska man komma ihåg att det har ökat mer i kronor i Stockholm eftersom priserna är så höga där, säger Hans Flink.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.