Foto: Mostphotos/ Mikael Nasberg, Järfälla kommun

"Bra med ordningsvakter i Jakobsberg – men det behövs fler"

Moderaterna i Järfälla tycker att kommunen borde ha tagit in ordningsvakter för länge sedan.

  • Publicerad 16:14, 19 jan 2018

Vi utgår från centrumområdena men vi vill ha flexibilitet

Igår berättade vi att Järfälla kommun beslutat att ta in två ordningsvakter som ska finnas runt torget och stationsområdet i Jakobsberg på kvällar och nätter under helger och lov.

Anledningen är problem med folk som stökar och att många känner sig otrygga på platsen.

Stökigt i Jakobsberg – nu tar kommunen in ordningsvakter

Beslutat välkomnas av Moderaterna.

– Vi tycker att det är jättebra! Men det hade varit bättre om man hade tagit tag i det tidigare, vi har haft med ordningsvakter i våra budgetar hela mandatperioden, säger Cecilia Löfgreen, oppositionsråd.

Även Liberalerna och Kristdemokraterna är positiva till ordningsvakter.

– Hade den styrande koalitionen (S, MP och C, reds anm.) sagt ja till våra förslag så hade de redan varit på plats, säger Cecilia Löfgreen.

Vill ha mer

Även om hon är positiv så tycker hon att de två planerade ordningsvakterna är för lite. Hon menar att det behövs fler och att deras uppdrag borde vara att cirkulera i kommunen där det behövs.

– Vi utgår från centrumområdena men vi vill ha flexibilitet och att utgångspunkten är "var ger det bäst effekt just nu?", säger Cecilia Löfgreen.

Hon säger samtidigt att ordningsvakter inte ska ersätta poliser, vilket även Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande, sa till tidningen igår.

– Men eftersom polisen saknar resurser så behöver kommunen kliva in och ta ansvar, säger Cecilia Löfgreen.

Kameror på fler ställen

Som vi rapporterade igår ska Järfällahus samtidigt ansöka om att få sätta upp övervakningskameror i Postgången.

Moderaterna vill utreda vilka fler platser som kan vara lämpliga för övervakningskameror.

– Vi har tidigare föreslagit att man sätter upp kameror vid infartsparkerningarna men vi vill att man kollar brett på det här, vilka mer platser finns det stöd för att de kan förebygga brott? säger Cecilia Löfgreen.

M: Sätt upp kameror på infartsparkeringarna i Järfälla

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14