Vid sextiden började det brinna högt upp i ett hus på Hudiksvallsgatan. Foto: Mimmi Epstein

Brand i hus –  hela gatan avspärrad

En stor insats pågår just nu mot en brand i Vasastan. Polisen har spärrat av området och boende både det brinnande huset och grannfastigheter har evakuerats.

  • Publicerad 07:28, 8 jun 2017

Storstockholms brandförsvar fick larmet vid sextiden på torsdagsmorgonen. Det har börjat brinna i en fastighet på Hudiksvallsgatan i Vasastan. Enligt uppgifter till Aftonbladet har det börjat brinna i en taknock vilket gör att det är stor risk för spridning.

– Det är inget jag kan bekräfta. Vi letar fortfarande efter själva brandhärden, men det är högt upp i huset och det är en stor insats, säger Fredrik Olsson vid Storstockholms brandförsvar.

Här tränas sjukvårdspersonal inför framtida attacker

Totalt är brandkåren på platsen med fem olika stationer.

– Vi vill bulla upp med personal utifall branden skulle växa eller få spridning. Det jobbas för fullt just nu, säger Fredrik Olsson.

Dags för politikerveckan i Järva – detta händer dag för dag

Det har skett en spontan evakuering av boende i fastigheten. Och även grannfastigheterna har utrymts.

– Polisen har spärrat av stora delar av Hudiksvallsgatan. Men exakt omfattning är svårt att säga just nu, vi är tidigt in i den här brandinsatsen, säger Fredrik Olsson.

Polisen vill utbilda och straffa cyklister

Vid klockan 8.30 började polisen släppa på avspärrningarna. Foto: Mimmi Epstein

Vid 8.30 började polisen släppa på en del av avspärrningarna. Men det var fortfarande risk för spridning. Branden tros ha startat i samband med att det genomförts takarbeten på fastigheten.

– Tre personer ska ha arbetat på taket. Och i samband med det arbetet som utförts ska det ha börjat brinna, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen.

En av personerna är lätt rökskadad och vårdas av ambulanspersonal på plats.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu trafikerar bussar Värtavägen igen

Nyheter Ny ringlinje i väntan på ettan Efter lång kamp – nu trafikerar äntligen bussar Värtavägen igen.söndag 22/4 8:34

De vill lyfta risig skamfläck på Kungsholmen

Nyheter Nu lovar staden bättring Platsen vid kajakuthyrningen i Kristineberg kunde varit en pärla. Men istället är den fylld av sopor och vid bryggan står ett nedklottrat hus. Det vill Kungsholmsbon Rasmus Jonlund (L) ändra på.söndag 22/4 8:10