BRINNER. Brandkåren har arbetat hela natten med släckningen av det brinnande huset på Jakobsbergsgatan. Foto: Sacharias Källdén

“Branden är under kontroll”

Branden vid Stureplan uppges nu var under kontroll. Enligt Storstockholms brandförsvar föreligger det inte heller någon rasrisk. “Det har varit stabilt”, säger Peter Instam.

  • Publicerad 08:26, 8 nov 2017

Släckningsarbetet av det brinnande huset på Jakobsbergsgatan vid Stureplan fortsatte även under natten. Klockan 06.57 var två enheter från brandförsvaret samt en befälsbil på plats och arbetade från olika håll.

– Det är lugnt på platsen. Det finns lite glödhärdar kvar och det ryker. Men det kommer det att göra hela dagen, säger Peter Instam, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Under gårdagen befarades det att huset skulle rasa. Branden spred sig även till en intilliggande lägenheter och flera närliggande fastigheter evakuerades.

Risken för ett ras bedöms nu vara obefintlig.

– Det föreligger ingen rasrisk. Det har varit stabilt, det är det senaste beskedet. Och det känns ju bra, säger Peter Instam.

Unika byggnaden som förstörs i storbranden

"Branden är under kontroll"

Under gårdagen arbetade över 60 brandmän med att släcka branden och ett stort område vid Stureplan var avspärrat för bil-, cykel- och gångtrafikanter. Även i dag kommer det att finnas brandmän på plats och avspärrningarna väntas kvarstå, dock inte i samma omfattning.

– Branden är under kontroll men avspärrningarna kommer att fortsätta hela dagen eller tills man bedömer att det är riskfritt att röra sig. Just nu är det de här små glödbränderna som ryker och brinner lite här och var som vi jobbar med, säger Peter Instam.

Enligt polisen ska avspärrningarna vara hävda på Birger Jarlsgatan, som nu är öppen för trafik. Men resten av avspärrningarna vid Norrlandsgatan, Kungsgatan och Mäster Samuelsgatan kvarstår tills vidare.

"Vi har inte branden under kontroll"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sopföretagets reklamkupp kan bli kostsam

Nyheter Döm själva – är kampanjen på rätt sida gränsen? Lapparna med återvinningsinformation som spridits på Kungsholmen har en logga som är förvillande lik Stockholms stads. Men allt är en listig kupp av ett app-företag. Nu kan tilltaget få rättsliga...onsdag 22/11 20:27

JUST NU Förseningar på gröna linjen

Nyheter Ungdomsgäng drog i nödbromsen: “Får effekt på hela systemet” Gröna linjen har under onsdagskvällen varit drabbad av både förseningar och inställda avgångar. Enligt SL beror det på att ett ungdomsgäng drog i nödbromsen vid Skanstull tidigare i eftermiddags.onsdag 22/11 18:31