Branden i Huvudsta tros vara anlagd

Den stora bilbrand som utbröt natten till tisdagen i Huvudsta tros vara anlagd. Tolv fordon utanför en bilverkstad på Krysshammarsvägen förstördes helt eller delvis.

  • Publicerad 13:46, 12 sep 2017

Någon måste ha tänt på.

Ägaren till verkstaden, Majid Ghorashi, är övertygad om att branden var anlagd.

– Någon måste ha tänt på, säger han till Vi i Solna.

Bilarna stod parkerade utanför verkstaden och rökutvecklingen var kraftig. Inledningsvis befarade brandförsvaret att elden hade spridit sig till själva byggnaden. Därför frilade och kontrollerade man delar av taket på fastigheten där det även ligger en pizzeria.

Först vid 02.30-tiden avslutades själva släckningsarbetet. Det är okänt vad som orsakade branden, men polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse genom brand.

Även polisen misstänker att branden var anlagd, eftersom ett så stort antal bilar började brinna nästan samtidigt.

Någon misstänkt för branden har ännu inte gripits, men polisen har fått in flera tips och iakttagelser som man arbetar vidare med.

Det sammanlagda värdet på de tolv förstörda bilarna ligger någonstans mellan en och två miljoner kronor.

Polisen och brandkår fick larmet klockan 01.06.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Fotbollshistoria inviger konsthallen

Nyheter Det handlar mycket om fotbollshistoria när Solna Konsthall invigs i Folkets Hus den 15 mars.torsdag 22/2 17:31

Inga fler avgångar i vår

Nyheter Skip stop historia efter nyår Skip stop består – i alla fall året ut. Några fler avgångar under våren är inte att räkna med. Men från och med 2019 är snabbtågen historia.onsdag 21/2 7:40