Stureplan. Arbetet med att släcka elden fortsätter hela natten. Foto: Michael Toll

Branden vid Stureplan inte under kontroll

Det brinner fortfarande i huset på Jakobsbergsgatan. Och det finns risk att elden söker sig vidare till närliggande byggnader.

  • Publicerad 20:26, 7 nov 2017

Branden på Stureplan som utbröt i ett hus på Jakobsbergsgatan tidigt i morse är ännu inte under kontroll. Torbjörn Mattsson, brandinspektör, konstaterar att det inte heller är uteslutet att elden sprider sig vidare till närliggande fastigheter.

– Den risken finns fortfarande. Däremot anser man nu att det går åt rätt håll, säger han.

Unika byggnaden som förstörs i storbranden

Arbetet med att släcka branden kommer att fortsätta under hela natten. Förhoppningsvis kan arbetet avslutas i morgon bitti.

– Vi hoppas att det inte finns någon brand kvar då och att man istället kan ta hand om det som är skadat. Men det beror på hur det går under natten.

Tidigare har det rapporterats om att hela huset på Jakobsbergsgatan skulle kunna rasa. Men i nuläget finns ingen sådan risk, säger Torbjörn Mattsson.
– Däremot kan det rasa saker från byggnaden så man måste vara observant när man jobbar med branden.

"Vi har inte branden under kontroll"


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Person knivhuggen på perrongen

Nyheter Polis söker i tunnelbanan vid Slussen Slussens tunnelbana är avstängd. Anledningen är att en person ska ha blivit knivhuggen på perrongen. Nu söker polisen igenom tunnelbanevagnarna.onsdag 21/2 20:13

Slussenexperter anlitades olagligt – får behålla pengarna

Nyheter Staden struntar i domen – jurist rasar Trots fällande dom tänker Stockholm stad inte kräva tillbaka den en miljon kronor som olagligt betalats ut till de fyra handplockade Slussenexperterna.onsdag 21/2 16:46