Ingen målgång. Nej, det blir inget KM i friidrott i år. Foto: Mostphotos

Brist på funktionärer stoppar KM

Det blir inget kommunmästerskap i friidrott i höst. Bristen på funktionärer ställer till det för Enköpings AIF. – Det har blivit mindre intresse från föräldrar, säger tränaren Pasi Sahi

  • Publicerad 09:28, 8 sep 2017

I många år har inomhus-KM i friidrott varit en del av idrottsåret i Enköping. Det har dock hänt att man tvingats ställa in vissa år och nu meddelar Enköpings AIF att det blir så i år också.

– Det är på grund av att vi inte får ihop funktionärer. Det är tråkigt. Vi har lyssnat av med alla. Vi har lite ledarbrist i klubben just nu och dåligt intresse från föräldrar. Det är vårt huvudproblem för tillfället och det vi måste satsa på att lösa, säger tränaren Pasi Sahi.

Hur ska ni lösa det?

– Det här är ju så nytt efter sommaruppehållet. Vi ska träffas nu och ta tag i det. Det har blivit mindre intresse från föräldrar att ställa upp som ledare. Det gäller väl alla sporter. Man lämnar gärna sina barn på träningen och försvinner och gör ärenden. Vi känner ändå tillförsikt vad gäller framtiden. I september och oktober ska kommunen besluta om att bygga en ny friidrottsarena. Just nu talar mycket för att det blir så och då får vi andra förutsättningar, säger Pasi Sahi.

Ska hålla i provtävling

Tanken är att Enavallen ska bli en renodlad fotbollsarena och enligt Pasi Sahi är det helt avgörande för att friidrotten i Enköping ska kunna fortsätta utvecklas. Han menar att Enavallen inte fungerar för den som vill springa och hoppa på någon högre nivå.

Redan nu har Enköpings AIF dock fått en ny kastplan i anslutning till den nya ishallen.

– Vi ska ha en väldigt liten provtävling på den nu på söndag. Vi har ju två av Sveriges främsta kastare i klubben. Julia Axtelius som är Sverigetvåa i kula för flickor 17 och David Sahi, som är Sverigefyra i slägga för Pojkar 17.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fult barnbarns-bedrägeri

Nyheter En person som försökte lura en 90-årig kvinna på pengar genom att låtsas vara hennes barnbarn söks fortfarande.söndag 18/2 10:26

Fredagens blåljus: Bedrägerier på telefon

Nyheter En kvinna lurades lämna ut sitt bank-ID. En man upptäckte att ett finansbolag behandlade en låneansökan han aldrig varit intresserad av. Båda händelserna skedde under fredagen. Dessutom stölder,...lördag 17/2 10:31