På lördagarna framöver blir det stor loppmarknad vid Karlaplan. Foto: Stockholmsmarknader

"Brokig" loppis tar över Karlaplan – varje lördag

Loppissäsongen är igång! Först ut är Karlaplans loppisfest.

  • Publicerad 09:51, 21 apr 2017

Maria Wiberg och kollegan Emma Perning har arrangerat loppisar i 13 år. Förra året var det premiär för loppisen på Karlaplan som är tillbaka med start lördag 22 april.

Berätta hur det här kommer sig!

– För några år sedan ville en kommunpolitiker ha flera marknader i stan. Tjänstemän på Stockholms stad åkte på studiebesök till bland annat Englands marknader. Saken utreddes under flera år och landade i att vi skulle ha en torgloppis på Blasieholmstorg. Det hade vi under tre somrar, men förra året behövde staden använda Blasieholmstorg för byggbodar istället. Då tog vi en lite kortare utredningsrunda med staden och föreslog Karlaplan, säger Maria Wiberg.

Varför då?

– Det är det perfekta stället för en riktig loppis mitt i stan med sin charm under de gamla almarna! Karlaplan blev förra årets största succé bland alla våra nya loppisar.

Vad är tanken bakom loppisen?

– En prylfest mitt i stan! En loppis som alla kan sälja på, allt från privatpersoner som rensat hemma, till antikhandlare, småföretagare och designers som vill visa upp sina alster. För det är då det blir just en riktig loppis, enligt mig. En härligt brokig skara människor och ännu brokigare samling pryttlar.

Var exakt kommer loppisen att hålla hus?

– I ”rundeln” under almarna. Supertrevlig miljö.

Hur många har anmält sig?

– Första tillfället på lördag är helt fullbokat och bara 15 platser kvar till andra tillfället. Vi har cirka 100 platser till varje loppistillfälle. Förra året blev loppisen fullbokad varje gång, så nu har vi dubblat antalet tillfällen samt fått till 20 extra platser till varje tillfälle.

När?

Loppisen har öppet alla lördagar klockan 11-15 under följande perioder: 22 april - 10 juni och 5 augusti – 30 september 2017. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Larmet: Allt färre vill hjälpa nyanlända

Nyheter "Flyktingfrågan är inte på agendan längre" Trots att det är nu frivilliga stockholmare behövs som mest lyser de med sin frånvaro.måndag 23/10 20:16

Fisketuren slutade i vänskap

Nyheter Så möttes Erik och Rafat Varsitt fiskespö, lite matsäck och en rofylld stund på Reimersholme. Det blev början på vänskapen mellan en 33-årig palestinsk tvåbarnspappa från Syrien och en 28-årig controller från Mariatorget.måndag 23/10 20:14