Brommaförfattare ger ut barnbok om att flytta

Hallå där... Mikael Rosengren, författare och Brommabo, som nyligen släppt barnboken "Pelle vill inte flytta". Varför vill han inte det?

  • Publicerad 14:48, 5 okt 2015

–En flytt skapar osäkerhet och oro. Pelle undrar hur det kommer att bli och om han kommer att ha kvar sina gamla vänner. Det är ofta så för barn, sen kanske det blir skitbra.

Har du själv erfarenhet av att flytta med barn?

– Ja, vår dotter var två när vi flyttade från Nacka hit till Norra Ängby. Men man ska inte stirra sig blind på fysiska flyttar. Nu har hon börjat förskoleklass och lämnat förskolan och de gamla vännerna där. Att byta miljö kan kännas på samma sätt som flytta rent fysiskt.

Varför ville du skriva den här boken?

– Fokus när jag skriver är att skapa en bra saga, en rolig berättelse. Sen hoppas jag att boken också kan fungera som ett verktyg för barn och föräldrar för att prata om det här.

Hur går det för Pelle?

– Han inser att det kan bli bra att flytta, till och med bättre. Familjen flyttar faktiskt till Runstensvägen i Norra Ängby, och hur det blir sedan kan man läsa om i uppföljaren som kommer ut i vår.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Svårsålt i de nya husen i Råcksta

"Slåss om de kunder som finns" I Råcksta pågår bygget av 152 bostadsrättslägenheter för fullt. Men försäljningen går desto trögare. Ett femtiotal lägenheter är fortfarande osålda, skriver Fastighetsvärlden.tisdag 20/3 16:46

SE BILDERNA: Här kan du bo som Pippi Långstrump – i Västerort

...om du har en kappsäck full med pengar Ett riktigt Villa Villekulla-hus fångar just nu många husklickares uppmärksamhet på Hemnet. Men precis som Pippi måste du ha en kappsäck med pengar för att kirra köpet.tisdag 20/3 16:38