Brommaförfattare ger ut barnbok om att flytta

Hallå där... Mikael Rosengren, författare och Brommabo, som nyligen släppt barnboken "Pelle vill inte flytta". Varför vill han inte det?

  • Publicerad 14:48, 5 okt 2015

–En flytt skapar osäkerhet och oro. Pelle undrar hur det kommer att bli och om han kommer att ha kvar sina gamla vänner. Det är ofta så för barn, sen kanske det blir skitbra.

Har du själv erfarenhet av att flytta med barn?

– Ja, vår dotter var två när vi flyttade från Nacka hit till Norra Ängby. Men man ska inte stirra sig blind på fysiska flyttar. Nu har hon börjat förskoleklass och lämnat förskolan och de gamla vännerna där. Att byta miljö kan kännas på samma sätt som flytta rent fysiskt.

Varför ville du skriva den här boken?

– Fokus när jag skriver är att skapa en bra saga, en rolig berättelse. Sen hoppas jag att boken också kan fungera som ett verktyg för barn och föräldrar för att prata om det här.

Hur går det för Pelle?

– Han inser att det kan bli bra att flytta, till och med bättre. Familjen flyttar faktiskt till Runstensvägen i Norra Ängby, och hur det blir sedan kan man läsa om i uppföljaren som kommer ut i vår.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Gängledare i Söderort häktad för dödsskjutningen i Mariehäll

Utpekad gängledare från Bredäng mördades Fyra personer sitter nu häktade för dödsskjutningen i Mariehäll i november. En av dem pekas ut som ledare av det kriminella Östberganätverket, skriver Dagens Nyheter.onsdag 17/1 11:57

Nu får nya motionsspåret i Lövsta belysning

Invigs till våren I vår är det dags att officiellt inviga det nya motionsspåret som byggs i Lövsta. Men den skidsugne får vänta på besked om det också kommer att bli längdskidspår.onsdag 17/1 11:53