Tester. Just nu testar staden provblandningar som ska stabilisera marken i Bromsten. Foto: Mikael Andersson

Bromstensstaden försenad igen

Just nu testar staden olika metoder för att stabilisera den dåliga marken där Bromstensstaden ska byggas. Först i vår planeras de försenade spadarna kunna sättas i marken.

  • Publicerad 11:43, 11 jan 2018

Arbetet med Bromstensstaden flyter på segt som kola. Av markarbetet, som skulle ha påbörjats i våras, syns inte skymten.

Bromstensstaden försenad med ett år

Enligt staden har den ursprungliga tidsplanen försenats på grund av den dåliga markkvalitén i det gamla industriområdet.

Just nu testar staden olika metoder som ska stabilisera marken. Boende kommer att märka av testerna genom att fler lastbilar kör i området. Först i april väntas spaden sättas i marken.

– Anbudet ligger ute på förfrågan och planeras att påbörjas i april, skriver Natascha Tofilovska, projektledare, i ett mejl.

Förseningen av Bromstensstaden kostar byggherrarna miljoner

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Härligt! Här händer helgens halabaloo!

Nyheter ✓Simhallsinvigning ✓Skridskoåkning ✓Konstutställning Ta de första simtagen i Åkeshovs simhall, snör på dig grillorna eller gå och se en match. För den som känner för det går det att ha en riktigt aktiv helg i Västerort och Järfälla.fredag 19/1 21:32

Framtidspepp för ensamkommande ungdomar

Nyheter Vuxna mentorer efterlyses I vår drar en ny satsning igång i Hässelby-Vällingby där ensamkommande ungdomar ska få stöd på vägen mot jobb eller plugg av mentorer.fredag 19/1 11:51