Tester. Just nu testar staden provblandningar som ska stabilisera marken i Bromsten. Foto: Mikael Andersson

Bromstensstaden försenad igen

Just nu testar staden olika metoder för att stabilisera den dåliga marken där Bromstensstaden ska byggas. Först i vår planeras de försenade spadarna kunna sättas i marken.

  • Publicerad 11:43, 11 jan 2018

Arbetet med Bromstensstaden flyter på segt som kola. Av markarbetet, som skulle ha påbörjats i våras, syns inte skymten.

Bromstensstaden försenad med ett år

Enligt staden har den ursprungliga tidsplanen försenats på grund av den dåliga markkvalitén i det gamla industriområdet.

Just nu testar staden olika metoder som ska stabilisera marken. Boende kommer att märka av testerna genom att fler lastbilar kör i området. Först i april väntas spaden sättas i marken.

– Anbudet ligger ute på förfrågan och planeras att påbörjas i april, skriver Natascha Tofilovska, projektledare, i ett mejl.

Förseningen av Bromstensstaden kostar byggherrarna miljoner

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Äntligen soldyrkare! Nu är uteserveringssäsongen här

Nyheter Här kan du hänga i solen i Västerort Lördag lovar strålande väder och då väcks suget efter utekäk hos många. Nu ploppar äntligen uteserveringarna upp en efter en i Västerort.fredag 20/4 15:37

Nu säljs ett av de unika "Radiohusen" i Hässelby

Nyheter "Ett knippe arkitekturhistoria" Nu är ett av "Radiohusen" på Måbärsstigen till salu i Hässelby villastad. Men det är inte bara huset som är unikt, även prislappen är ovanligt hög för radhus i området.fredag 20/4 15:33