Högljudda arbeten vid Spånga station får boende att checka in på hotell. Foto: Sofia White

Buller tvingar Spångabor att ta in på hotell

36 personer har tvingats checka in på hotell på grund av Trafikverkets högljudda arbeten vid Spånga station.

  • Publicerad 16:01, 8 aug 2017

Ljuden har varit extra intensiva under sommaravstängningen.

Under sommaren har upprustningen av pendeln i Spånga gått in i en intensiv – och högljudd – fas. Pendeltågsperrongen i Spånga byggs ut och blir bredare och får ett nytt tak, en del av projekt Mälarbanan.

Ljudvolymen från maskinerna har varit så extrema att Trafikverket erbjudit Spångabor att ta in på hotell. Hittills har 36 personer nappat på erbjudandet.

– Ljuden har varit extra intensiva under sommaravstängningen då vi haft förmånen att få jobba ostört eftersom att pendeltågstrafiken varit avstängd. Under den tiden har 36 personer tagit in på hotell, säger Veronika Gustafsson, pressinformatör på Trafikverket.

"Olika från fall till fall"

De Spångabor som hittills flyttat in på hotell bor på adresser som ligger nära byggarbetsplatsen – som Solhemsbackarna, Spånga stationsväg och Solskensbrinken.

Enligt Trafikverket är det inte ovanligt att boende tvingas ta in på hotell i samband med deras byggprojekt.

Hur pass allvarliga måste problemen vara för att boende ska få bo på hotell?

– Vi har gjort en bullerutredning för att ta reda på vilka bostäder som kan komma att störas. Boende i de områdena har rätt till ersättningsboende och har fått information om det via post, säger Veronika Gustafsson.

Störs du av bullret?

Boende som störs av Trafikverkets arbeten och vill ta in på hotell kan kontakta trafikverket på 0771 - 921 921. 36 Spångabor har hittills nappat på erbjudandet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14