Högljudda arbeten vid Spånga station får boende att checka in på hotell. Foto: Sofia White

Buller tvingar Spångabor att ta in på hotell

36 personer har tvingats checka in på hotell på grund av Trafikverkets högljudda arbeten vid Spånga station.

  • Publicerad 16:01, 8 aug 2017

Ljuden har varit extra intensiva under sommaravstängningen.

Under sommaren har upprustningen av pendeln i Spånga gått in i en intensiv – och högljudd – fas. Pendeltågsperrongen i Spånga byggs ut och blir bredare och får ett nytt tak, en del av projekt Mälarbanan.

Ljudvolymen från maskinerna har varit så extrema att Trafikverket erbjudit Spångabor att ta in på hotell. Hittills har 36 personer nappat på erbjudandet.

– Ljuden har varit extra intensiva under sommaravstängningen då vi haft förmånen att få jobba ostört eftersom att pendeltågstrafiken varit avstängd. Under den tiden har 36 personer tagit in på hotell, säger Veronika Gustafsson, pressinformatör på Trafikverket.

"Olika från fall till fall"

De Spångabor som hittills flyttat in på hotell bor på adresser som ligger nära byggarbetsplatsen – som Solhemsbackarna, Spånga stationsväg och Solskensbrinken.

Enligt Trafikverket är det inte ovanligt att boende tvingas ta in på hotell i samband med deras byggprojekt.

Hur pass allvarliga måste problemen vara för att boende ska få bo på hotell?

– Vi har gjort en bullerutredning för att ta reda på vilka bostäder som kan komma att störas. Boende i de områdena har rätt till ersättningsboende och har fått information om det via post, säger Veronika Gustafsson.

Störs du av bullret?

Boende som störs av Trafikverkets arbeten och vill ta in på hotell kan kontakta trafikverket på 0771 - 921 921. 36 Spångabor har hittills nappat på erbjudandet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De fixar ett eget Broadway i Hässelby

Nyheter "Kammarkörer tycker väl att de är lite finare" Är Hässelby Stockholms nästa musikalmecka? Ja, det är i alla fall vad skaparna bakom West End och den nya musikalkören i Hässelby gård hoppas på.torsdag 19/10 16:43

Efter soldäcksfloppen – så ska staden fixa till Jompa

Nyheter "Tror man måste ha rimliga förväntningar" Två år efter att Johannesfredsborna fick tycka till om sitt område har stadsdelen till sist kommit med ett förslag på förbättringar – några av dem kan bli verklighet redan nästa år.torsdag 19/10 16:19