Bussföraren som krockade i Råcksta är åter i tjänst. Foto: Mostphotos

Bussföraren i Råcksta kör igen – var inte drogpåverkad

Den bussförare som kolliderade med en personbil i Råcksta är åter i tjänst. Misstankarna om att han varit drogpåverkad är helt avskrivna.

Krocken inträffade för två veckor sedan i Råcksta där en bussförare kolliderat med ett annat fordon.

– Bussen hade touchat in i ett annat fordon. Omständigheterna på plats gjorde att man misstänkte föraren av bussen för drograttfylleri, har Kjell Lindgren på Stockholmspolisens mediacenter tidigare sagt.

Föraren medtogs för provtagning och nu har provsvaren kommit.

De har visat sig vara negativa, något som Mitti var först att rapportera om.

"Återstår att ta reda på skuldfrågan"

Både polisen och arbetsgivaren Arriva gjorde egna provtagningar.

– Morgonen efter händelsen tog vi in honom till företagshälsovården där vi gjorde våra provtagningar. När de kom i veckan var de negativa så han sattes åter i tjänst, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.

Vet ni något mer om vad som hände vid kollisionen?

– Nej, utredningen om kollisionen är en separat process, där det återstår att ta reda på skuldfrågan.

SL-buss i krock – föraren misstänks ha varit drogpåverkad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ovanliga fyndet: Här kan Spångaborna ha snackat med gudarna

Nyheter Amuletter kastades i "önskebrunn" Arkeologer har gjort ett jättefynd av amuletter på utgrävningsplatsen i Hjulsta. Nu tror de att dåtidens Spångabor använt kultplatsen för att komma i kontakt med högre makter.söndag 24/9 9:27

Förslag: Bygg kiosker på pendeln

Nyheter Berlin en förebild Det borde vara lättare att kunna köpa en kopp kaffe i kollektivtrafiken. Det tycker Miljöpartiet som föreslår fler kiosker på de mest trafikerade stationerna.söndag 24/9 9:11