Bygderåd ska samla föreningslivet i Järva

Föreningarna Kulturhuset Tensta träff och Spånga blåband startar ett bygderåd i Järva. Rådet blir en sorts samlingsförening, som ska samordna och stärka det lokala föreningslivet, enligt Gregor Wroblewski, en av initiativtagarna.

  • Publicerad 12:47, 8 sep 2011

JÄRVA. Föreningslivet i Järva behöver stärkas. Det tycker föreningen Kulturhuset Tensta träff, som nu startar ett bygderåd tillsammans med Spånga blåband och Stockholms länsbygderåd för att samordna föreningarna i området.
– Det lokala föreningslivet är svagt och det finns för få aktörer, säger Gregor Wroblewski, ordförande i Kulturhuset Tensta träff. Föreningslivet i Järva skulle kunna vara en mycket starkare aktör.
Genom att samordna sina verksamheter och samarbeta oberoende av stadsdelsförvaltningarna tror Gregor Wroblewski att föreningslivet kan växa sig starkare. Jan Runfors på Stockholms länsbygderåd hoppas att bygderådet ska kunna bli en brygga mellan föreningar, privatpersoner och institutioner som exempelvis jobbtorget.
Basar Gerecci på ungdomsföreningen Megafonen är positiv till initiativet, men säger att det är viktigt att rådet skapar ett tydligt ramverk för vad verksamheten ska gå ut på.
– Vi har länge önskat ett sådant här forum, men det måste startas på rätt sätt, säger han. Det måste vila på en gemensam grund för att det ska bli meningsfulla utbyten mellan föreningarna.
Den 8 september hölls ett första informationsmöte för föreningar, stadsdelsförvaltningar och politiker. Förhoppningen är att öppna ett bygdekontor i Järva, men exakt när och var beror på intresset från de lokala för-eningarna, säger Gregor Wroblewski.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.