Bygget av skyskrapan Helix i Hagastaden är igång. Foto: Per Brandt / Oscar Properties

Byggstart för en av Stockholms omtvistade skyskrapor

Nu har bygget av den andra av de två omtvistade skyskraporna i Hagastaden påbörjats. Helix kommer att resa sig 110 meter över marken när den står klar.

  • Publicerad 10:56, 4 jul 2017

Det var under måndagen 3 juli som byggaktören Oscar Properties drog igång arbetet med torn nummer 2, kallat Helix, som är det något lägre av de två som ska bli de så kallade Norra tornen på Torsgatan i den nya stadsdelen Hagastaden.

"Mina torn var betydligt resligare"

Bygget som enligt den ursprungliga planen skulle ha inletts 2015 har varit kantat av överklagan och kritik från så väl mark- och miljödomstolen som Luftfartsverket.

Staden: Därför kan Norra tornen i princip inte stoppas

Redan 2009 presenterades de första planerna för norra tornen, som man nu räknar ska stå klara tio år senare, 2019.

Kolla! Nu byggs Norra tornen – trots att byggnaderna har överklagats

Norra Tornen är ritade av arkitektbyrån OMA, Office of Metropolitan Architecture.

Slutet på sagan om Tors torn

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm vägrar byta ut sommarskylt

Nyheter Arg liberal: "Folk kontaktar mig och frågar om det fortfarande är sommar i Stockholm" Trots att den väcker irritation låter staden den somriga skylten på Kungsholmen sitta kvar. Av snålhet.lördag 23/9 16:00

Ekomatkedja vill expandera – för dina pengar

Nyheter Den ekologiska matvarukedjan Paradiset ber stockholmarna att lätta på plånboken i en nystartad crowdfundingkampanj. Men det beror inte på att affärerna går knackigt, enligt vd Johannes Cullberg:...fredag 22/9 14:00