Det går inte att bara skylla på vädret när byggjobb inte blir klara i tid, menar Karin Ernlund (C). Foto: Ellinor Prawitz/Joanna Pelirocha

C: Höj straffet för byggen som inte blir klara i tid

Byggprojekt i Stockholm måste börja bli klara i utsatt tid. Det tycker Centerpartiet i Stockholm som vill höja straffet för entreprenörer som inte klarar av att hålla schemat.

  • Publicerad 16:30, 19 jun 2017

För drygt två år sedan påbörjades renoveringen av Gustavslundsvägen i Alvik. Vägen ska få en ny rejäl gång- och cykelbana som skulle ha stått klart för ett år sen. Men det hela har dragit ut på tiden och fortfarande får fotgängare och cyklister trängas med lastbilar och containrar.

Försenade byggprojekt, som detta, har fått Centerpartiet i Stockholm att reagera.

När Stockholm växer och otaliga byggprojekt pågår runt om i staden måste alla hålla tidplanen. Annars riskerar stockholmarna att tappa respekt för stadens byggprocesser, menar partiet.

– Det är inte ovanligt att byggen står och väntar. Jag tycker inte att det är okej att man påbörjar projekt på det här sättet och sen inte fullföljer dem. Därför föreslår jag att vi borde ha högre viten för entreprenörer som inte blir klara med sina uppdrag i tid, säger Karin Ernlund, gruppledare för Centerpartiet i Stockholm.

Att till exempel skylla på att ett byggprojekt försenades för att det kom snö under vintern håller inte.

– Det finns alltid anledningar till att projekt inte blir klara tid – till exempel att det är kallt ute eller att materialet inte anländer i tid. Men då får man vara lite innovativ och hitta andra lösningar, säger hon.

Men hon vill inte säga exakt hur mycket det borde kosta för företag som inte levererar resultat enligt tidsplanen, det får tjänstepersonerna utreda, menar Karin Ernlund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kvinna begärs häktad efter smitningsolycka

Offret vårdas fortfarande på sjukhus En kvinna begärs nu häktad, misstänkt för grovt vållande till kroppsskada, efter att hon körde på en fotgängare på i Hässelby villastad igår.fredag 20/10 16:38