(C): Skapa "cykelgator" på Söder

Per Ankersjö (C) vill att cyklar ska ges företräde på flera gator på Södermalm. Det finns flera stråk som skulle kunna bli så kallade cykelfartsgator, anser stadsmiljöborgarrådet.

Just nu pågår en statlig cykelutredning som bland annat tittar på möjligheten att införa så kallade cykelfartsgator som tillåter trafik precis som vanligt men där cyklisterna ges företräde och bilisterna tvingas sänka hastigheten.
Det är ett förslag som skulle passa mycket bra i Stockholm, anser stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C) som pekar ut flera gator på Söder som skulle kunna bli cykelvänligare, enligt Dagens Nyheter.
Tjärhovsgatan, Kocksgatan och mindre gator i anslutning till Ringvägen är några lämpliga gator som Per Ankersjö skulle vilja blev cykelfartsgator.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.