Christer, 67, vägrar sluta jobba

Mer än var fjärde Ekeröbo i åldrarna 65-74 fortsätter att jobba. Åkaren och egenföretagaren Christer Larsson är en av dem.

  • Publicerad 08:22, 13 mar 2017

Jag kommer att jobba så länge jag kan och får.

Landets största andel förvärvsarbetande 65-74-åringar har jämtländska Bergs kommun, där 37 procent i åldersgruppen lönearbetade 2015. Det visar statistik från Statistiska centralbyrån.

– En förklaring kan vara att det finns många fler äldre egenföretagare i Bergs kommun, säger Karolina Andersson, utredare på SCB, till Nyhetsbyrån Siren.

Men även Ekerö har en stor andel jobbande pensionärer. Under 2015 jobbade 786 av de 2 831 invånarna i åldrarna 65-74 år, vilket motsvarar 27,8 procent. I Stockholms län är det bara Danderyd och Lidingö som har fler yrkesverksamma i åldersgruppen.

I SCB:s statistik ingår både anställda och företagare som deklarerat för aktiv näringsverksamhet.

Christer Larsson, som driver det Munsöbaserade familjeföretaget BG Larsson & söner åkeri, är en av dem. Han är 67 år och har inga planer på att trappa ner.

– Om man är född åkarson har man fått lära sig att jobba tills man kryper ner i graven. Så länge man är frisk jobbar man. Det finns ingen pensionsålder. Jag kommer att jobba så länge jag kan och får.

Christer Larsson jobbar nästan heltid. Han hjälper barnbarnen till skolan så att sönerna får jobba mer, annars försöker han jobba så mycket han bara kan.

Känns det inte lite lockande att dra ner på takten?

– Nej, det här är en livsstil.

Får man fråga vad du tycker om ditt jobb?

– Skitkul! Det är lika roligt varje morgon när jag vaknar, säger Christer Larsson.

Minst andel förvärvsarbetande 65-74-åringar har Oxelösund, med 13 procent.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hockeyveteraner klättar uppåt

Sport Skås +35-lag i ishockey har tagit en plats i Elitserien nästa säsong.torsdag 19/4 16:30

Skickade tändsticka med hot – åtal väcks

Nyheter En äldre man tände ett ljus vid ett LSS-boende och gick sedan därifrån. Dessutom hotades personalen. Nu åtalas mannen.torsdag 19/4 12:33

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter