Comeback för kulturskolans succéföreställning – "svårt tema"

I våras hade de flera föreställningar för olika skolklasser i Danderyd. Nu ska eleverna på Danderyds kulturskola återuppföra musikalen "Sista akten" för allmänheten under Danderyds kulturbiennal.

  • Publicerad 15:30, 9 okt 2017

För ett år sedan träffade Danderyds Nyheter Kristina Nordblom och hennes elever från kulturskolan på Danderydsgården. Då var de i full färd med att sätta upp musikalen "Sista akten" som tog avstamp i en uppsats, skriven av en elev på Danderyds gymnasium, om ett barn som kommer till ett flyktingläger.

"Hade blivit berörda"

Inför kulturbiennalen som inleds nu på lördag, den 14 oktober, så sätter de upp föreställningen ännu en gång.

– Vi spelade föreställningen och bjöd in alla fyror, femmor och sexor i hela Danderyd och hade mellan sex och åtta föreställningar. Sen var det kommunen som tyckte att vi skulle sätta upp den igen nu efter att ha sett. Jag uppfattade det som att de hade blivit berörda, säger Kristina Nordblom, teater- och dramapedagog på Danderyds kulturskola.

– Det handlar om en pojke eller flicka som kommer till ett flyktingläger och hur föräldern får alla runt om kring att ljuga för barnet – att det är en teater och inte verklighet, sa Maja Wiroth, en av deltagarna när vi träffade henne under repetitionen.

"Väldigt svårt tema"

När det nu har gått en tid sedan vårens föreställningar så har Kristina fått tid att se tillbaka på hur musikalen väl blev.

– Det är ett väldigt svårt tema, men jag tycker att de alla hade så väldigt bra närvaro på scenen. De hade förmågan att kunna hålla det allvar som krävs för att förmedla en sån här grej, säger hon.

Föreställningen spelas på Danderydsgården tisdagen den 17 oktober klockan 19.00.

Under våren framförde kulturskolans elever flera föreställningar för skolklasser i Danderyd. Foto: Roffe Andersson / Anders Stengård

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13

Vi är stockholm