Turnering. I augusti spelas EM i cricket, division 2, på Gärdets sportfält. Foto: Mostphotos

Cricket-EM spelas snart på Gärdet

Har du lust att kolla på en riktig cricket-match? Snart har du chansen att göra det på hemmaplan, i augusti spelar flera lag från Europa på Gärdets sportfält.

Brännboll har väl de flesta spelat någon gång, på skolans gympalektioner om inte annat. Men nu är det riktig cricket som gäller – om några veckor intar cricketspelare från Europa sportfältet på Gärdet. Den 17-20 augusti är det nämligen EM i cricket, division 2. Förutom Sverige deltar även Spanien, Tyskland, Isle of Man, Gibraltar och Israel. Vinnaren flyttas upp till Europas division 1.

Den som vill kolla på matcherna kan förvänta sig en matchtid på 2,5-3 timmar. Det kommer också finnas aktiviteter för barn och möjlighet att prova på sporten. Allt är gratis.

Matcher kommer även spelas på Skarpnäcks sportfält. Båda sportfälten kommer ha nybyggda cricketplaner, skriver Svenska cricketförbundet på sin hemsida. Som arrangör står Svenska cricketförbundet och Stockholms stad.

Cricket i Sverige

Cricket är ett bollspel som utövas mellan två lag, med elva spelare i varje lag. Man spelar på en ovalformad gräsplan, det finns kastare, slagmän och poäng fås genom runs, d.v.s. att springa över gräset när man slagit bollen utan att brännas. Sporten har spelats sedan åtminstone 1500-talet. 

Det finns 54 cricketklubbar i Sverige med över 3 000 registrerade spelare. 70 lag spelar i fyra divisioner och det finns också en ungdomsliga.

Källa: Svenska cricketförbundet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ekomatkedja vill expandera – för dina pengar

Nyheter Den ekologiska matvarukedjan Paradiset ber stockholmarna att lätta på plånboken i en nystartad crowdfundingkampanj. Men det beror inte på att affärerna går knackigt, enligt vd Johannes Cullberg:...fredag 22/9 14:00

Ledig polis grep langare efter löprunda

Nyheter "En ledig kväll blir inte alltid som man tänkt sig" Som polis är man aldrig helt ledig. Det konstaterar polisassistent Theo Mandoki som nyligen fick en rejäl löprunda kring Gullmarsplan.fredag 22/9 12:40