Konstgräs. Byts ut under sommaren på Bollstanäs IP. Foto: Anders Ekström

Då får Bipen och Södervik nytt gräs

I mitten på juni påbörjas omläggningen av konstgräsplanerna på Bollstanäs IP och i juli får även Södervik nytt underlag. Länge var det oklart om kommunen skulle hinna lägga om alla tre planerna i sommar, men den överklagan som hade lämnats in avseende Bipens konstgräs har dragits tillbaka och därför kan arbetet starta i tid.

  • Publicerad 06:15, 19 jun 2017

Det bildades statisk elektricitet som gick upp i kläderna.

Bipens två och Söderviks enda konstgräsplan ska få nytt, miljövänligare underlag. Det nuvarande gräset innehåller gummigranulat från utslitna fordonsdäck och innehåller cancerframkallande ämnen. Det nya gräset är tillverkat av nyproducerat gummi vilket ska vara bättre för miljön.

Från början var det tänkt att den ena av Bipens planer skulle få ett underlag av kork, men denna idé har förkastats. Tester visade att det vid spel på planen bildades statisk elektricitet som gick upp i kläderna. Därför kommer det att läggas konstgräs även här.

Arbetet med omläggningen påbörjas den 15–19 juni. Bollstanäs plan 2 (närmast vattnet) är först ut, och arbetet beräknas ta sju till åtta dagar. Därefter står Bollstanäs plan 1 på tur.

Den sista organiserade matchen på Bipen inför omläggningen kommer att vara den 22 juni på plan 1. Fotbollsskolan i juni kommer att genomföras den 18–22 juni innan planen stängs.

Omläggningen av Söderviks fotbollsplan påbörjas i mitten på juli men planen är tänkt att vara avstängd under hela juli.

I augusti ska alla tre konstgräsplaner stå redo för fotbollsspel med helt nytt underlag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Ekebo förskola försenas till november

Nyheter De nya förskolepaviljongerna i Ekebo med plats för 200 barn skulle ha stått klara i september men försenas nu till november. Orsaken är att marken måste saneras och ett skyddsrum renoveras. –...torsdag 22/6 8:54

Bollstanäs SK vann cup i Arvika

Sport BSK P15-lag tog nyligen en fin skalp i Värmland. Utan poängförlust vann fotbollsgänget nämligen hela Arvika-cup. – Man blir stolt och gläds som tränare över den här härliga gruppen killar, säger...onsdag 21/6 12:30