Foto: Anki Berggren

Då får de strandade ö-eleverna komma hem – "Det räcker nu"

De 17 elever med föräldrar från Viktor Rydbergs Samskola som varit fast på Gotländska Sandön sedan i söndags får åka hem under onsdagseftermiddagen. – Alla är så glada, säger en av föräldrarna.

  • Publicerad 09:25, 6 sep 2017

Strax efter halv nio-tiden under onsdagsmorgonen blev det klart att de hundratalet strandsatta eleverna på Gotländska Sandön, varav 17 elever från en högstadieklass på Viktor Rydbergs Samskola, får komma hem.

– Vi fick besked nu och vi ska precis väcka barnen, då kommer det bli glädjetjut, säger Anki Berggren, förälder till ett av barnen från Samskolan och själv med på ön.

– Alla är så glada och bara kramades.

LÄS MER: 17 elever från Danderyd strandade på ö

"Det räcker nu"

Tanken var att klassen och de medföljande föräldrarna skulle åka hem redan i söndags, men på grund av väderleken flyttades hemresan fram. Anki betonar dock att det inte gått någon nöd på eleverna.

– Eleverna har inte gnällt, men man känner ändå att det räcker nu, säger hon.

"Blir nog ett dopp"

Båten är planerad att gå vid 17-tiden i eftermiddag, men först blir det en promenad på en och en halv timme till bryggan.

– Nu ska vi städa alla rum, sen blir det att vandra till båten. Men idag skiner solen och vädret är på topp, så det blir nog ett dopp. Det blir nog inte så mycket skolarbete idag, säger Anki.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Förlust på 27 miljoner mer än väntat - nu ska förvaltningen granskas

Nyheter Parisa Liljestrand (M): "En oerhörd chock" Den redovisade prognosen på minus sex miljoner kronor har nu ökat rejält till 33 miljoner kronor. Nu ska socialförvaltningen i Vallentuna granskas.lördag 20/1 10:45

QUIZ: Kungafamiljen i den kungliga huvudstaden

Nyheter Hur bra koll har du egentligen på vår kungafamiljs förehavanden i Stockholm? Utmana dina rojalistiska kunskaper i vårt quiz!fredag 19/1 17:00