Det är fortfarande oklart om pendelbåten kommer att stanna på Stora Essingen i framtiden. Foto: Ylva Bergman

Då ges besked om pendelbåt till Stora Essingen

I veckan har vi kunnat rapportera att det blir utökade turer på pendelbåtslinjen till och från Lilla Essingen i höst. Det har fått många Stora Essingen-bor att undra när de får besked om ett eventuellt stopp där.

  • Publicerad 11:03, 9 feb 2018

Utökade turer på pendelbåtslinje 89 glädjer många boende på Lilla Essingen. Men för de boende på Storan som länge kämpat för att båten ska stanna även där dröjer besked.

Den utredning som ska ge en bild av vilka platser som kan få pendelbåtstrafik i framtiden ska vara klar innan sommaren, meddelar skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemmings (C) pressekreterare Sofia Molin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I november överlämnades en namninsamling, med 205 underskrifter från folk som vill ha pendeltrafik till ön, över till skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming.

Platsen som ö-borna framförallt lyfter fram är nedanför Lärarnas hus och Swedbank på öns norra sida där det finns en brygga idag, vilket även skulle ligga nära anslutning till de stora arbetsplatserna, tvärbanan och busshållplatser.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45