Då öppnar Hammarbybacken

Nu är det klart när de första skidåkare för den här säsongen kan kasta sig utför Hammarbybacken.

  • Publicerad 11:16, 9 jan 2017

Några backar i Stockholmsområdet har redan öppnat och på flera håll arbetar man hårt för att kunna dra igång säsongen.

LISTA: Då öppnar länets alla skidbackar

I Hammarbybacken går snökanonerna för fullt och nu är det klart att årets första åk i backen kommer äga rum på lördag, den 14 januari. Klockan 9 öppnas Hammarbybacken.

– Det känns kul att kunna öppna. Vi vet att många har längtat efter att få ta de första svängarna mitt i stan, säger John Andersson platschef SkiStar Hammarbybacken i ett pressmeddelande.

Gratis åkning för barn

Nu på söndag är det World Snow Day som firas runt om i världen. Det kommer märkas i Hammarbybacken där ledare från Svenska Skidförbundet finns på plats för att guida barn- och ungdomar. Det blir också prova-på-aktiviteter och gratis åkning för barn under 15 år.

Ytterligare en stor dag i Hammarbybacken närmar sig. Den 31 januari är det dags för den alpina världscuptävlingen att återvända. Då kommer de 16 bästa damerna och herrarna i den totala världscupen att göra upp i en parallellslalom i backen.

Öppettider för Hammarbybacken

Lör-sön: 9-18

Mån: 15-22

Tis-tors: 10-22

Fredag: 15-22

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.