"Ingen behöver oroa sig i nuläget" Foto: Helle Kikerpuu

Då ryker infartsparkeringen vid galoppfältet

Den stora infartsparkeringen vid galoppfältet används flitigt. Men planen är att det i framtiden ska byggas bostäder på marken. Så frågan är - vad händer sen?

  • Publicerad 11:54, 19 feb 2018

Täby Nyheter har talat med Johan Algernon (M), stadsbyggnadsnämnden ordförande, om hur framtiden för infartsparkeringen ser ut.

Johan, hur länge kommer parkeringen att vara kvar?

– Den kommer att vara kvar på samma plats i väldigt många år till då bygget som ska ske kommer att starta i andra änden. Det är svårt att säga exakt, men bygget kommer ta 20-30 år, och infartsparkeringen ligger i de etapper som är sist i bygget.

Han fortsätter:

– Det är inget man behöver oro sig för just nu. När vi kommer till ett läge där man måste arbeta på marken kommer vi ha en lösning för en ny infartsparkering.

Så vad händer när infartsparkeringen bli ett bostadsområde?

– Vi har inte kommit dit riktigt, så det vet jag inte exakt. Men det är definitivt en fråga som vi kommer att titta närmre på. Vi har bland annat pratat om att göra infartsparkering vid nya simhallen. Men det är frågor som vi får reda ut längre fram.

Är det helt säkert att det kommer att byggas en ny infartsparkering?

– Ja det är planen. Återigen. Ingen behöver vara orolig för vi vill ha kvar en stor infartsparkering i kommunen. Vi jobbar på det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Person gick på motorvägen - sprang från platsen

Nyheter "En fara för sig själv och andra" Strax efter åtta igår fick polisen ett larm om en person som gick på motorvägen i höjd med Arninge.torsdag 22/3 10:01

Toaletten har renoverats under flera år - nu ska den öppnas

Nyheter Toalöst på bussterminalen i Danderyd Under flera år har toaletten bussterminalen vid Danderyds sjukhus renoverats i omgångar. Men nu ser det ut att bli ändring på det.onsdag 21/3 17:39