Madeleine Colliander Müller och Elisabet Suzor är en del av Djursholms företagarförening som anordnar vårkmarknaden. Foto: Kevin Wedin

Då våras det för marknad på Djursholms torg

Den 19 maj välkomnas våren ordentligt i Djursholm när det blir vårmarknad på torget. Affärerna flyttar ut och externa utställare är att vänta.

  • Publicerad 13:19, 17 apr 2018

Om ungefär en månad är det dags för årets vårmarknad på Djursholms torg, närmare bestämt lördagen den 19 maj. I fjol var temat "Grönt är skönt" och i år har man inte riktigt fastslagit något specifikt tema.

– Men på vårmarknaden brukar vi fokusera på växter till trädgården och, om möjligt, lite vårprimörer. I år har vi inget riktigt tema uttalat, det beror lite på vilka utställare man får tag på, säger Madeleine Colliander Müller från Djursholms företagarförening som anordnar marknaden.

Aktiviteter för alla

Butikerna och företagen som idag finns på torget kommer ha öppet och en del kommer flytta ut sina verksamheter under dagen. Men ännu är det inte helt klart med vilka externa utställare som kommer vara med och ställa ut.

– Det som är på gång är en som gör fin hemmagjord choklad, likaså en honungsproducent och någon som säljer charkuterier.

Dagen håller på klockan 11-16 och självklart finns det även aktiviteter för barn.

– För barnen blir det sedvanlig ponnyridning, en mekanisk rodeotjur och ett litet tåg.

Kommer man stänga av Vendevägen genom torget?

– Vi stänger inte av bilvägen, eftersom det är på dagtid. På kvällstid när vi kört Djursholm by night så är det mindre risk att störa de som vill ner och handla på Coop till exempel.

Och när börjar planeringen med Djursholm by night?

– Så fort vi har haft vårmarknaden, säger Madeleine Colliander Müller.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40