Så här såg det ut vid miljöstationen i Dalen i helgen. Foto: Emma-Lisa Runius

Dalens återvinning har blivit sopberg

Miljöstationen i Dalen har övergått från att vara enbart återvinning till ett konstant sopberg. Det säger läsare som tröttnat på sunket.

Fyllda soppåsar med blandat innehåll, uttjänta skor och kläder, gamla kuddar och byggskräp som staplats på varandra mellan de gröna behållarna – den synen har Dalenborna mötts av vid återvinningsstationen på Åstorpsringen den senaste tiden. Nu har flera läsare hört av sig till StockholmDirekt.       

– Det är tredje helgen i rad som vi får ta med oss våra sopor hem igen för att det är överfullt i och utanför behållarna. De allra flesta lägger bara sina påsar där när det är fullt, och har en börjat fyller de andra på. I lördags var det verkligen kaos, säger Dalenbon Emma-Lisa Runius.  

Städade idag

Hon har felanmält saken vid flera tillfällen men problemet återkommer.

– Vi försöker lära barnen att de ska städa i naturen och sortera avfallet, så ser det ut såhär när vi kommer med våra påsar. Det blir väldigt konstigt och fel. Behållarna som står där räcker inte till. Jag hoppas att det blir en bättring.

Igår, måndag, var Förpacknings- och tidningsinsamlingen, Fti, som ansvarar för återvinningsstationen, där och städade.

– Folk slänger saker som inte hör hemma i behållarna och att dumpa sopor på det där viset är ett miljöbrott. Vi polisanmäler alla sådana här dumpningar, även det i Dalen. Våra städare tar bilder och rapporterar till oss varje dag hur det ser ut, säger Annika Ahlberg, regionchef för Fti i Stockholm.

Fti har sedan en dryg vecka tillbaka börjat tömma behållarna i Dalen oftare, kartong töms nu åtta gånger i veckan och plast fem gånger i veckan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så får du bättre slidsex – här är sexexpertens 6 bästa tips

Nyheter Se filmen Slidsex, ska det vara något att snacka om? Ja, det tycker Sandra Dahlén, sexexpert och författare från Liljeholmen som vill få folk att fatta att det inte räcker med in, ut, sprut.onsdag 23/8 15:30

Årstaborna pressade politiker om bygge i skogen

Nyheter "Jag är så förbannad att jag skakar!" Runt 100 personer kom till mötet i Årstaskogen igår för att prata om bygget av 1 000 lägenheter. ”Kanske måste vi tänka om”, sade S-politikern Lars Arell.onsdag 23/8 14:13