Fredrik Andersson är en av de som ansvarar för att se till att blir aktivitet på Danderyds kommuns Facebook-sida. Foto: Danderyds kommun

Danderyd raketökar på sociala medier – växer mest i Sverige

Nästan 400 procent - så mycket har Danderyds kommun vuxit på Facebook under det senaste året. Kommunens invånare toppar även listan över flest reaktioner på sociala medier.

  • Publicerad 15:15, 18 apr 2017

Det är företaget Smampion, som analyserar sociala medier, som tidigare i april släppte sin undersökning där man sett över 219 kommuners arbeten i sociala medier. Och för Danderyds kommuns del kan 2016 sammanfattas som ett bra år.

I kategorin "Högst tillväxt" placerar sig kommunen allra högst upp med en tillväxt på 380 procent under året. 1 januari ifjol var det knappt 300 personer som "gillade" kommunens Facebook, medan siffran den 31 december samma år låg på drygt 1 300.

– Vi har lagt om arbetet och värdesatt Facebook mer som en kanal utåt mot invånarna och där har vi blivit bättre. Jag tror vi når ut lite bredare och vi når nog en målgrupp som kanske inte läser kommunens egen tidning, men det är bara vad jag tror, säger Fredrik Andersson som arbetar med sociala medier på Danderyds kommun.

"Måste finnas en relevans"

I dagsläget är det cirka 1700 personer som "gillar" kommunens Facebook-sida och majoriteten av följarna är invånare mellan 35-54 år.

– I det vi lägger ut så måste det finnas en relevans, inte bara berätta för berättandets skull. Det är viktigt med en blandning, både att informera om kommunfullmäktige men också från ett platsbesök på en förskola.

Men även när företaget Smampion listar vilka kommuner som får mest reaktioner per inlägg, i förhållande till Facebook-sidans antal "gillare", så hamnar Danderyd i topp.

– Engagemanget har ökat och vi får väldigt många bra kommentarer. Det är en bra kanal för invånare att lämna tips och vi kan skicka det vidare till rätt avdelning. Det är viktigt att invånarna känner att vi är tillgängliga, säger Fredrik Andersson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hjälp oss! Vilka av dessa känner du igen?

Nyheter Det är knappt ett halvår till valet och hur bra koll har du egentligen på dina lokala politiker i Vallentuna? Vilka känner du igen?måndag 23/4 9:49

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50