Inte tröttnat på att simma efter sommarens bad? Då kan tisdag vara ett tillfälle att komma igång igen. Foto: Mikael Andersson

Därför är det gratis inträde till simhallen nästa vecka

Sugen på att simma? Nästa tisdag har du chansen att göra det gratis - och samtidigt dra in pengar till välgörenhet.

  • Publicerad 12:02, 10 okt 2017

På tisdag den 17 oktober kommer inträdet att vara gratis för alla besökare till simhallen i Jakobsberg.

Då arrangeras nämligen "Simma för livet", ett samarbete mellan Medley som driver simhallen och organisationen WaterAid.

För varje simmad meter får organisationen 10 öre av sponsorer.

– Det gäller alltifrån skolbarn till föräldrar som kommer med bebisar och simmar. Allt räknas, säger Maria Jensen, anläggningschef för Medley Jakobsbergs simhall.

Går till rent vatten

Pengarna som simmas in går till WaterAids arbete i Uganda, Etiopien och Kenya som går ut på att fler barn ska få tillgång till rent vatten.

Det är upp till varje besökare att redovisa hur långt man simmat för simhallens personal som kommer att finnas på plats.

– Det kommer vara tv-skärmar uppsatta i simhallen där det uppdateras hur mycket pengar som kommer in under dagen, säger Maria Jensen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Woop woop! Det här händer i helgen i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Prova på-yoga ✓Mat- och kulturfestival ✓Livemusik Ääääntligen är den här, helgen! Och vi har förstås samlat alla tips på aktiviteter runt om i Västerort och Järfälla.fredag 16/3 15:27

Två personer dömda – för att ha gjutit in kvinna i betong

Nyheter Köpte stora mängder cement Våren 2016 hittades Madelene från Kallhäll död, ingjuten i ett betongblock. I dag kom tingsrättens dom mot den man och kvinna som stått åtalade för brott mot griftefriden.fredag 16/3 15:25