Ja, vad är det här för ett hål egentligen? Foto: Bert Rubaszkin

Därför finns det ett otäckt hål i Spånga

Vad är det för ett märklig "dödsfälla" vid järnvägsspåren i Spånga, frågade sig en läsare. Nu lovar Trafikverket att de ska se över säkerheten.

  • Publicerad 16:33, 6 feb 2018

Trillar man i kan det vara livsfarligt

I höstas uppmärksammade Spångabon Bert Rubaszkin ett byggarbete intill järnvägsspåren i Spånga. På platsen, snett under Spångaviadukten, syntes stora gjutformar och grävmaskiner i färd med att gräva en mycket djup grop.

Arbetet pausades

– Det jobbade på så märkliga arbetstider. Jag blev så nyfiken på vad de gjorde att jag var nere och snackade med gubbarna. De skulle borra sig in under järnvägen, sa de. Men i december slutade de tvärt att jobba. Jag vet inte varför, säger Bert Rubaszkin.

Kvar på platsen lämnades ett "hål", omgivet av betongskal, på flera meter i diameter.

Spångabo: "Kan vara livsfarligt"

Hålet är inhägnat, men staketen är nedrivna på flera håll och går lätt att passera. Bert Rubaszkin, som lagt märke till att gropen varit fylld med vatten, vill passa på att varna för riskerna.

– Det ser djupt ut! Det finns ett järnstaket runt, men ett barn kan lätt ta sig in under räcket. Trillar man i kan det vara livsfarligt, säger Spångabon.

När Spånga Tidning tar kontakt med Trafikverket, som arbetar med Mälarbanan i området, förklarar de att gropen är en så kallad sänkbrunn. Den ska användas vid arbetet med att dra en dagvattenledning som ska gå under järnvägen.

Att arbetet står still menar de beror på att de inte kan arbeta så länge som tågen rullar. Enligt Trafikverket kommer brunnen först att täckas över permanent till sommaren, då en längre avstängning ska äga rum.

Ska se över säkerheten

Efter att ha pratat med Spånga Tidning lovar dock Trafikverket att se över säkerheten på platsen.

– De ska se över stängslingen in till arbetsområdet och även sätta skydd över brunnen, skriver Maria Taylor, kommunikatör på Trafikverket, i ett mejl.

När Spånga Tidning kikar förbi hålet en vecka senare har Trafikverket reparerat några av de trasiga näten på staketet runt hålet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Nyheter Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14