Fjärrvärmen ska bytas ut och anslutas till centrumets geoenergianläggning. Foto: Louise Bornhall

Därför grävs det i Jakobsbergs centrum

Du har säkert lagt märke till de stora hålen på Riddarplatsen i Jakobsberg. Här är förklaringen till centrums nya "look".

  • Publicerad 12:10, 9 okt 2017

Kanske har du passerat någon av de små broarna när du ska in i en av Riddarplatsens butiker. Anledningen? Nästa etapp i att byta ut Jakobsbergs centrums energiförsörjning från fjärrvärme till förnybar geoenergi är nu igång.

Den här gången grävs det på Drabantvägen/Riddarplatsen utanför gallerian. Värmesystemet i de lokaler som tillhör centrumet ska nu anslutas till den geoenergianläggning som gallerian fick i våras.

Arbetet kommer att pågå några veckor framöver och markarbetet på Riddarplatsen beräknas vara färdigt den 1 november, enligt företaget Adven som genomför arbetet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Äntligen soldyrkare! Nu är uteserveringssäsongen här

Nyheter Här kan du hänga i solen i Västerort Lördag lovar strålande väder och då väcks suget efter utekäk hos många. Nu ploppar äntligen uteserveringarna upp en efter en i Västerort.fredag 20/4 15:37

Hårdare krav pressar kvinnojouren i Järfälla

Nyheter "Vår ekonomiska sitiuation är desperat" Högre kvalitetskrav sätter press på landets kvinnojourer. Järfälla kvinnojour har tvingats dra ner på personal för att ha råd med anpassningarna – samtidigt som verksamhetsstödet har legat stilla på...fredag 20/4 15:22