Nix, att lobba för en buss till Arlanda är inget Vallentuna kommer att göra. Foto: Mostphotos

Därför nobbas en busslinje till Arlanda

Tre partier är för en busslinje som går mellan Arlanda och Åkersberga, via Brottby och Vallentuna. Men det blev nobben i kommunfullmäktige om att jobba vidare med frågan gentemot landstinget.

  • Publicerad 09:56, 12 dec 2017

Den lite udda konstellationen V, MP och SD vill se en busslinje som förbinder Arlanda och Åkersberga, via Brottby och Vallentuna.

– Det tar 1,5 timme att åka kollektivt till Arlanda och det tar 20 minuter med bilen. Jag förstår att man tar bilen. Den som jobbar på Arlanda ska kunna åka kollektivt nu och inte om ett decennium, sade miljöpartisten Timo Grönlund under kommunfullmäktige i går kväll.

Men Parisa Liljestrand (M), kommunalråd, tyckte att det var en dålig idé.

– Roslagsbanan till Arlanda är ett snabbare och miljövänligare alternativ än en busslinje som lagts ned.

Vänsterpartisten Johan Fagerhem tyckte att en busslinje inte måste ställas emot Roslagsbanan, och att busslinjen enkelt kan läggas ner när tågen går till Arlanda.

– Det är en jättebra idé att tågen dras till Arlanda men det kommer inte att hända i morgon, sade han.

"Vi slåss för de linjer vi har"

Parisa Liljestrand svarade att det inte är kommunen utan landstingen som beslutar om busslinjer.

– Ska vi lobba mot landstinget och tjänstemannaleden för att få till en stombusslinje som faktiskt visade sig inte vara lönsam? Ni vet väl hur vi fått slåss för att behålla de linjer vi har?

En som såg andra effekter var moderaten Bengt-Åke Grip.

– Busslinjen är en dröm som inte får solka den viktiga strategiska satsning vi gör på att Vallentuna ska ligga i centrum. Roslagsbanan går inte att jämföra med en busslinje, börjar vi dribbla med sådana konstigheter tror jag trafikförvaltningen börjar undra vad vi håller på med.

Tidigare har det gått en busslinje mellan Täby och Arlanda, via Vallentuna, men den lades ner.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40