87 fler personer, med bostadsadress i Danderyd, har skrivit in sig hos arbetsförmedlingen under juli gentemot samma period förra året. Foto: Mostphotos

Därför ökar arbetslösheten i Danderyd

Antalet inskrivna Danderydsbor hos arbetsförmedlingen har ökat med 87 personer i juli i år gentemot juli 2016. Den stora ökningen beror främst att antalet nyanlända söker efter arbete.

Det är nyhetsbyrån Siren som går ut med statistik över antalet arbetssökande personer i Danderyd. Under Juli månad rapporterades att 430 män och kvinnor i Danderyd, i åldrarna 18-64, är öppet arbetssökande. Noteringen är den högsta på flera år och är cirka en procentenhet högre än i juli i fjoll.

– På totalen i Danderyds kommun så är det 87 personer fler som är inskrivna hos oss. Tittar man på antalet som skriver in sig vecka till vecka så snittar vi från fyra till högst 15 personer, säger Anna-Karin Söderström, biträdande enhetschef på Arbetsförmedlingen södra Roslagen.

"Ökat väldigt mycket i Danderyd"

Danderyd har under 2016 tagit emot 128 nyanlända och för 2017 är antalet 148 och det är inom den kategorin som flest söker sig till arbetsförmedlingen.

– Den största gruppen arbetssökande är nyanlända, där har det ökat väldigt mycket i Danderyd. Räknar man bort dem så har arbetslösheten ökat med 13 personer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så kommer vargjakten gå till: har två specialtränade hundar

Nyheter "Jaktledaren bestämmer från dag till dag" Skyddsjakten på den varg som härjat i Vallentuna får ske dygnet runt och använda andra metoder än vid vanlig jakt. Folk har även kontaktat länsstyrelsen och sagt vad de tycker om jakten.torsdag 21/9 16:38

Nio bilder av framtidens Täby – Men vad är det vi ser?

Nyheter Täby tittar mot 2050 Nya torg, massor av bostäder, bättre kommunikationer – här kan du spana in visionsbilderna över hur Täby ska se ut i framtiden.torsdag 21/9 16:15