BANDYBESÖK. Prins William och hertiginnan Kate ska hänga i Vasaparken för att lära sig mer om bandy. Foto: Mostphotos

Därför ska Kate och William gå på bandy

Nyheten att Prins William och hertiginnan Kate ska få en bandylektion i Vasaparken under sitt kommande statsbesök fick många att undra varför. Nu avslöjar Svenska Bandyförbundet att det är de som ligger bakom det oväntade inslaget.

  • Publicerad 09:28, 21 jan 2018

Anders Gidrup, säkerhetsansvarig i Bandyförbundets tävlingskommitté är den som fått det brittiska hovet att bli sugna på bandy.

– Jag har haft brittiska kontakter sedan 90-talet i olika roller. Genom tät kontakt med den brittiska ambassaden vet de att jag är en bandynörd och jag har förklarat att bandy är en idrott som ursprungligen kommer från England, säger han till svenskbandy.se.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han berättar även att det inte är första gången som brittiska kungligheter involverar sig i bandy. Prins Albert agerade nämligen målvakt i en uppvisningsmatch på 1800-talet.

Evenemanget i Vasaparken, som går av stapeln den 30 januari, kommer att innefatta en uppvisning från Hammarby A-lag så väl som barn- och ungdomslag. Dessutom ska prins William få prova på att ställa sig i kassen precis som hans släkting gjorde för hundratals år sedan.

– William får assistans och instruktioner av den svenska världsmästarmålvakten Linda Odén. Hertiginnan Kate, tidigare landhockeyspelare, kommer därefter att skjuta straffar på både William och Linda, säger Anders Gidrup.

Självklart att Kate och William ska gå på bandy

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Koppelåkning skapar förseningar i t-bana

Nyheter "Det är fruktansvärt livsfarligt" Både gröna och blåa linjen har drabbats av förseningar och inställda avgångar under tisdagskvällen. Orsaken är bland annat att människor ägnat sig åt att åka mellan vagnarna.tisdag 20/2 19:18

”Vem då, Bergman? Vadå, Dramaten? Vad fan är kultur?”

Nyheter Hon är redan en av landets mest omtalade dramatiker. I år är det 100-årsjubileum för Ingmar Bergman, och hon tar sig an ”Persona”. Vi tog ett snack med Östermalmsbon Dimen Abdulla om vägen hit.tisdag 20/2 18:30