Bilar. Hans Björkman, Lions Club Enköpings president, är en av hjärnorna bakom ”Bilens dag”. Foto: Fredrik Gustafsson

De ger bilen en egen dag i Enköping

I många år har Lionsklubben i Enköping arrangerat loppis på Stora torget. Men nu har Lions, som fyller 101 år i år, tänkt om. Loppisen blir kvar, men årets huvudattraktion kommer att rulla på fyra hjul.

  • Publicerad 13:24, 8 mar 2018

I maj arrangeras för första gången ”Bilens dag” i Enköping. Bakom idén står Lions Club Enköping, som redan inför premiären hoppas på att evenemanget ska locka besökare i många år framåt.

– Vi har tidigare haft en loppis på torget, men det har inte gett mer än några tusenlappar. Då satte vi oss ner några stycken och funderade hur vi kunde göra arrangemanget större, säger Hans Björkman, president i Lions Club Enköping, och som är en av hjärnorna bakom ”Bilens dag” på torget den 5 maj.

Totalt kommer sex bilhandlare att visa upp bilar på torget under lördagen i maj. Och för det har de fått betala en slant.

Pengar som Lions sedan oavkortat skänker till forskningen mot prostatacancer.

– Sedan tidigare arrangerar vi ”Ljusets kväll” till förmån för bröstcancerforskningen. Den här gången skänker vi alla intäkter till forskningen om prostatacancer, säger Hans Björkman.

Bilar och loppis är bara ett axplock av vad som kommer att hända under dagen.

– Westerlundska gymnasiet kommer att arrangera en modevisning. Kulturskolan kommer att sjunga och spela på scenen och dragspelsklubben kommer också uppträda. Så det händer mycket kring arrangemanget, säger Björkman.

Tänker lokalt

En tredjedel av alla pengar som Lionsklubben i Enköping får in under de olika arrangemangen och initiativen varje år går till lokala ändamål. Alldeles nyligen köpte och överlämnade klubben en transportabel hörselslinga till Hörselskadades Riksförbund i Enköping, till exempel. De resterande två tredjedelarna skänks till Lions nationella och internationella hjälparbeten.

Under Bilens dag kommer Lions Club Enköping inte bara att samla in pengar. Man kommer att dela ut en hel del också. Omkring 150  000 kronor i form av storcheckar delas ut till olika lokala verksamheter.

”Bilens dag” på Stora torget

När: Lördagen den 5 maj.

Var: Stora torget Enköping

Vad: Bilens dag. Sex lokala bilhandlare kommer att visa bilar på torget.

Vad händer mer: Loppmarknad, musikuppträdanden på scenen av Kulturskolan och Dragspelsklubben, modevisning arrangerad av Westerlundska gymnasiet och målgången av Aros Marathon 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Åkte fast - stal fordonsbattereri i Örebro och Enköping

Nyheter Tjuvarna stal bilbatteri i Örebro och Enköping. Sedan åkte de fast i Väppeby.torsdag 22/3 9:13

Björklund (L) mötte elever på Korsängsskolan

Nyheter Studiero, förstatligad skola och högre lärarlöner i fokus när Liberalernas partiledare Jan Björklund i veckan besökte Korsängsskolan.onsdag 21/3 16:41