Nytt. 2017 ska nybygget vid Wrangels väg påbörjas. Foto: Fridagus

De ska få bygga Ekerös nya hyresrätter

Fastighetsbolaget Serneke fick storordern. Nästa år ska företaget bygga Ekerös första nya hyresrätter på 25 år.

För någon vecka sedan gjorde det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget Serneke debut på Stockholmsbörsen. Nu har bolaget fått en stororder från Ekerö bostäder om att bygga de 80 nya hyreslägenheterna på Wrangels väg i Tappström.

Avtalet skrevs i fredags och ordervärdet uppgår till 136 miljoner.

– Vi ser fram emot att få vara med och bidra till ett attraktivt boende i Ekerö kommun. För Serneke är det fantastiskt roligt att få ytterligare ett uppdrag i en region där behovet av bostäder är stort och där vi ser stor potential att ytterligare öka vår marknadsandel och bredda vår kundbas, säger Daniel Åstenius, vd på Serneke.

Första på 25 år

Bygget blir Ekerö bostäders första nyproduktion på över 25 år.

Fastigheterna kommer att bestå av sex huskroppar och ligga bredvid bostadsområdet Ekbacken som just nu byggs intill Ekerövägen. De nya husen kommer att byggas i två våningar, bestå av både små och stora lägenheter och har en sammanlagd boarea på omkring 4 500 kvadratmeter.

– Äntligen kan vi starta nyproduktion av nya hyreslägenheter på Ekerö och vi är glada över att kunna samarbeta med en duktig entreprenör som Serneke, säger Mats Viker, vd på Ekerö bostäder.

Byggstart beräknas ske under senvåren eller sommaren nästa år och bostäderna förväntas vara klara för inflyttning i slutet av 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

För få reser vintertid – då väljs vinterbryggan bort

Nyheter Pendelbåtens vintertrafik var ingen succé. Enligt uppgifter till Mälarö Tidning slopas därför Jungfrusundsavgångarna när linjen blir permanent. – Det är väldigt viktigt för oss att den kan gå från...fredag 22/9 14:18

Satsning på ökad trygghet för unga

Nyheter Fler vuxna behövs för ungdomars trygghet. Det säger kommunens nya trygghetsutredare Maria Hjalmarsson. – Vill vi skapa ett tryggt samhälle så behövs föräldraengagemang, säger hon.fredag 22/9 14:01

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter