Nytt. 2017 ska nybygget vid Wrangels väg påbörjas. Foto: Fridagus

De ska få bygga Ekerös nya hyresrätter

Fastighetsbolaget Serneke fick storordern. Nästa år ska företaget bygga Ekerös första nya hyresrätter på 25 år.

  • Publicerad 11:12, 9 dec 2016

För någon vecka sedan gjorde det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget Serneke debut på Stockholmsbörsen. Nu har bolaget fått en stororder från Ekerö bostäder om att bygga de 80 nya hyreslägenheterna på Wrangels väg i Tappström.

Avtalet skrevs i fredags och ordervärdet uppgår till 136 miljoner.

– Vi ser fram emot att få vara med och bidra till ett attraktivt boende i Ekerö kommun. För Serneke är det fantastiskt roligt att få ytterligare ett uppdrag i en region där behovet av bostäder är stort och där vi ser stor potential att ytterligare öka vår marknadsandel och bredda vår kundbas, säger Daniel Åstenius, vd på Serneke.

Första på 25 år

Bygget blir Ekerö bostäders första nyproduktion på över 25 år.

Fastigheterna kommer att bestå av sex huskroppar och ligga bredvid bostadsområdet Ekbacken som just nu byggs intill Ekerövägen. De nya husen kommer att byggas i två våningar, bestå av både små och stora lägenheter och har en sammanlagd boarea på omkring 4 500 kvadratmeter.

– Äntligen kan vi starta nyproduktion av nya hyreslägenheter på Ekerö och vi är glada över att kunna samarbeta med en duktig entreprenör som Serneke, säger Mats Viker, vd på Ekerö bostäder.

Byggstart beräknas ske under senvåren eller sommaren nästa år och bostäderna förväntas vara klara för inflyttning i slutet av 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ungdomar planerade gemensam cannabisrökning

Nyheter Uppmanades komma till Nockeby En ”cannabisrökardag” planerades bland högstadieungdomar från Stenhamra och Ekerö i fredags. Men när polisen åkte runt på öarna hittade de ingenting.måndag 23/4 16:29

Misstankar om mordbrand på Färingsö

Nyheter Koppling till husrannsakan En ladugård brann i Svartsjö och djur fick evakueras. Nu ser polisen samband med helgens stora insats i närheten. En man bosatt i kommunen är nu misstänkt.måndag 23/4 14:47

Hungrigare liberaler laddar om

Nyheter Alliansavhoppet gjorde gott. Nu står Liberalerna inför en valrörelse i opposition. – Samtal med människor blir det viktigaste, säger Göran Hellmalm.fredag 20/4 15:12

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter