Här, vid Dragontorpet i Abrahamsberg, ska det odlas för fullt. Foto: Mikael Andersson

De ska få gamla soldattorpet i Aba att grönska

En oanvänd gräsmatta vid det gamla soldattorpet i Abrahamsberg ska omvandlas till en blomstrande stadsodling. Och alla får vara med och påta.

  • Publicerad 11:40, 6 nov 2017

Riksbybon Henrik Aldén har länge drömt om en plätt där Brommabor kan få odla tillsammans. Redan för ett drygt år sen startades gruppen Abaodlarna där flera odlingsintresserade började engagera sig för att få till en bit mark någonstans i Bromma.

Efter många turer har nu gruppen till sist lyckats: vid det gamla soldattorpet, det så kallade Dragontorpet, i Abrahamsberg ska de nu förverkliga sin dröm.

De vill få hela Bromma att mötas runt ny stadsodling

Varje söndag, tills dess att vintern lägger sig, träffas gruppen bakom torpet och jobbar med odlingslotten. Redan nu har man fått till en hästskoformad planteringsyta och det finns planer på att odla både blommor och grönsaker till nästa säsong. En blandning helt enkelt.

– Vi ska försöka köra lite olika sorts odlingssystem så att det blir kul för alla, säger Henrik Aldén.

Förhoppningen är att trädgården ska växa ytterligare med bland annat pallkragar och det som deltagarna själva föreslår.

– Kommer det någon som vill odla bin till exempel så tycker vi att det låter fantastiskt – det är en stor tomt bakom torpet, säger Henrik Aldén.

Den som är sugen på att gå med kan bara dyka upp, eller gå med i Facebookgruppen Abaodlarna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det här bjuder helgen på i Västerort och Järälla

13 festliga tips för stora och små Låt inte mörkret hålla dig inomhus i helgen! Den är nämligen fullspäckad av aktiviteter. Vad sägs om premiär för pop-up krukmakeri, Alfons Åberg-firande och bandymatch?fredag 17/11 16:07

12-åringarna ställer män till svars på scen

Vällingbyelever nya stjärnor på teatern 12-åriga Hanna Rizgar och Alice Ohlin går i sexan i Vällingbyskolan. De är också skådespelare på Unga Klaras teaterscen där de ställer män till svars för sina handlingar.fredag 17/11 14:53