De ska få Villa Skoga att glänsa

Villa Skoga köps av Nina Rönnberg och Ulf Månsson. De ska få nytt liv i huset genom att göra det till en mötesplats för både företagare och allmänheten.

  • Publicerad 13:12, 7 jan 2018

– Det känns fantastiskt roligt. Vi är så glada. Drömmen är att huset ska användas. Det ska vara liv och rörelse sju dagar i veckan, säger Nina Rönnberg, som bor i Kungsängen.

Tillsammans med Ulf Månsson, hennes goda vän från Bålsta, har hon startat upp det nya bolaget Concept2808, med ändamålet att få Kungsängens äldsta hus, Villa Skoga, att glänsa.

Nina Rönnberg brinner för företagande och vet att småföretagare lätt kan bli isolerade.

– Det behövs en naturlig mötesplats, där man vet att det finns andra företagare.

Som företagare ska man kunna skaffa ett medlemskap, och därmed får man kollegor och några att äta lunch med. Nina Rönnberg och Ulf Månsson kommer dessutom att hjälpa till att nätverka genom att se kopplingsmöjligheter mellan medlemmarna.

Även till för allmänheten

Innanför Villa Skogas väggar kommer det även att finnas fasta kontorsplatser och mötesrum.

– Mötesrum saknas i kommunen. Vi har redan fått in bokningar för möten i november om vi är klara då. Det känns som att vi har prickat ett behov, säger Nina Rönnberg.

Men konceptet för företagarer gäller endast under kontorstider. På kvällar och helger ska Villa Skoga finnas till för allmänheten. Föreläsningar, musikframträdanden, författarbesök och julmingel är bara några exempel på events som kan arrangeras.

Innan Villa Skoga kan öppna upp och få liv igen krävs dock en del renovering.

– Det är ett stort projekt. Allt behövs göras, hela huset och tomten, säger Nina Rönnberg.

På entréplan är det trångt och måste öppnas upp, där ska ett café få plats. I övrigt har huset redan en bra planlösning, men det ska göras säkert. På tomten ska man också kunna sitta och fika, och där planeras även för en boulebana. Köparna räknar med att lägga fem miljoner kronor på renoveringen.

Huset blir ett landmärke

Nina Rönnberg och Ulf Månsson ska komma i gång med renoveringen så fort som möjligt och hoppas på att kunna öppna till hösten.

– Det ska bli jättespännande och roligt att det blir som ett landmärke. Det är som en grön oas insprängt i allt annat, säger Nina Rönnberg.

Hon och Ulf Månsson har redan fått fin respons.

– Vi har blivit överrösta med gratulationer och uppskattande ord. Det känns rätt i både hjärtat och magen, säger Nina Rönnberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kevin Lyttle gästar Kungsängen

Den 27 januari gästar världsartisten, Kevin Lyttle, Kungsängen Restaurang och Sportbar. Reaktionerna både bland gäster och anställda är starka.onsdag 17/1 11:58

Håbos näringsliv ska bli topp 20 i Sverige

Näringslivet i Håbo kommun har varit ett sorgebarn länge. Nu ska det lyfta rejält de kommande åren. – Vi ska vara en av Sveriges 20 bästa kommuner när det gäller näringslivet, säger Håbo Marknads vd...onsdag 17/1 9:32

Senaste numret

Bålstabladet