Ersätter. Lidl Sverige kommer överta nedlagda Coop-butikens lokaler på Sibyllegatan. Det blir första Lidl-butiken som etableras på Östermalm. Foto: Robin Högberg

De tar över Coop-butiken på Östermalmstorg

En ny handlare är på väg att slå sig in på Östermalm. Kedjan tar över på Sibyllegatan efter att Coop fått stänga på grund av för dålig försäljning.

  • Publicerad 15:50, 16 jan 2018

Lidl Sverige har tecknat avtal om att överta Coop-butiken på Sibyllegatan 8 vid Östermalmstorg. Den tidigare Coop-butiken har fått stänga vid årsskiftet på grund av för dålig försäljning, som StockholmDirekt berättat tidigare.

– Vi kan tyvärr konstatera att Coop Östermalmstorg inte nått de mål vi satt upp för butiken och vi har därför fattat beslutat att stänga butiken, säger Christan Wijkström, vd för Coop, i ett pressmeddelande.

Lidl Sverige har haft Östermalm och Östermalmstorg under lupp i många år, berättar Jonas Strömvall, etableringschef på Lidl Sverige.

– Vi har tittat på flera lokaler men inte hittat någon lämplig förrän vi sprang på denna. Den har en väldigt stor butiksyta för att vara på Östermalm och förhållandevis få pelare, säger han och fortsätter:

– Nu ska vi projektera och söka bygglov. Går allt bra kan vi öppna under året.

Den nya Lidl-butiken är ett led i affärskedjans mål att växa med ett 30-tal butiker fram till 2020. Och flera nya Lidl-butiker är på gång i Stockholm.

– Det ligger flera i pipen som kan komma att öppna i Stockholm under 2018, säger Jonas Strömvall.

Ersätter. Lidl Sverige kommer överta nedlagda Coop-butikens lokaler på Sibyllegatan. Det blir första Lidl-butiken som etableras på Östermalm. Foto: Robin Högberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Village People rädda bokhandeln Hedengrens?

Nyheter "Inga kunder har strömmat till" Den anrika bokhandeln Hedengrens testar en ny grej inför årets bokrea.fredag 23/2 16:37

Brottartalang på Östermalm i landslaget

Nyheter "På mattan är det alltid krig" Som femåring började Östermalmsbon Georgios Barbanos brottas men först när han var 13 började han gilla sporten på riktigt. Nu, två år senare, är han uttagen till landslaget.fredag 23/2 15:45